10 kļūdas, kas noved pie pārēšanās

Ja bieži vien pēc maltītes ieturēšanas jūties nekomfortabli un pārēdusies, iespējams, ir laiks ieviest pārmaiņas savos ēšanas paradumos.

lasiet vairāk

Veselīga uztura pamatprincipi

Katru dienu mūsu organismā mirst 100 miljons šūnu un dzimst tikpat. Pēc 28 dienām mums jau ir cita āda, bet pēc 120 dienām cita asins. Pēc 2 gadiem - sirds, pēc 4 gadiem – aknas, pēc 7 gadiem kauli. Cilvēka ķermenī ir 100 triljonu šūnu un katra no tām pieprasa regulāru pārtikas piegādi.

lasiet vairāk

Kur gan piepeši radies gī sviests, kas ir tik labs un veselīgs? Vai tā tiešām ir?

Gī sviests ir Austrumu virtuves pārstāvis, populārs visā pasaulē.

lasiet vairāk

Stiprini imunitāti ar medu un dzērvenēm!

 Latvijas Biškopības biedrība un Latvijas augļkopju asociācija aicina stiprināt imunitāti, lietojot uzturā medu un dzērvenes.

lasiet vairāk

Ēdieni, kas provocē seksuālo uzbudinājumu

 

Domājams, tu esi dzirdējis par afrodīzijiem - vielām, kas sekmē dzimumtieksmi?

Par afrodīzijiem (vārds atvasināts no mīlas dievietes Afrodītes) uzskata vielas, kas veicina dzimumtieksmi un provocē seksuālo uzbudinājumu.

lasiet vairāk

Kā pareizi dzert vīnu?

Vērīgi ieskatoties, pat neliekot vīnu pie lupām, ir iespējams gūt pirmos iespaidus par to.

lasiet vairāk

Izvēlies savu sieru!

Mieloties ar sieru nenozīmē to tikai uzlikt uz maizītes. Siers draudzējas teju ar visiem ēdieniem un dzērieniem. Vīns un siers – tā, protams, ir klasika! Bet sieru var gan cept, gan grilēt, to var pievienot zupām un salātiem, cept kūkās, ēst ar augļiem, dārzeņiem un riekstiem. Galvenais – izvēlies to, kas tev iet pie sirds, pareizāk sakot, to, kas patīk tavam degunam. Siers jāizvēlas pēc smaržas – ja tas smaržo tā, ka tavas garšas kārpiņas reaģē ar vēlmi sajust arī siera garšu, tas ir tavējais.

lasiet vairāk

Kā izvārīt rīsus, lai tie nesaķeptu un būtu irdeni?

Lai rīsi nesaķeptu, rīsu un ūdens attiecībai vārot jābūt 1:3. Tas nozīmē, ka uz vienu kilogramu rīsu jālej trīs litri ūdens. 

lasiet vairāk

Garšīgs ēdiens un labs garastāvoklis

„Prieks - tās ir debesis, zem kurām viss zied”, saka Vācijā. Tik tiešām, labs garastāvoklis ir tikpat milzīga dāvana, kā veselība. Daudziem liekas, ka labs garastāvoklis no mums nav atkarīgs, jo visu nosaka visuvarenie apstākļi! Zinātnieki jau sen ir atklājuši, ka mūsu garastāvoklis bieži vien ir atkarīgs no tā, ko mēs ēdam!

lasiet vairāk

Mandarīni, klementīni un sacumas

Visiecienītākie augļi Adventes laikā un neatņemama Ziemassvētku saldumu turziņu sastāvdaļa - mandarīni, klementīni un sacumas. Kādas ir to atšķirības un no kurienes pie mums atceļo šie mazie, aromātiskie citrusaugļi? Mandarīnu dzimtene ir Dienvidaustrumāzija. Ķīnā tos kultivēja jau pirms 3000 gadiem, taču tikai 19. gadsimtā tie nonāca Eiropā un Amerikā.

lasiet vairāk