10 super ēdieni tievētājām 27 feb.

Laiks kļuvis netipiski silts februārim un līdz ar to sākam vilkt plānākas drēbes, un bieži nevienai vien nākas konstatēt, ka tās kļuvušas nedaudz pa šauru.

Lūk, 10 ēdieni, kurus ieteicams lietot uzturā, ja vēlaties lai svars krītas...

Proteīni – Šie ir saraksta augšpusē, jo ikdienā lietojot sojas proteīnu tas palīdz sagremot olbaltumvielas un veicina svara zudumu. Proteīni  palīdzēs kļūt muskuļainākai un stingrākai, ja sportosiet.

Brūnie rīsi – Noteikti baltos rīsus nomainiet pret brūnajiem, jo tajos ir mazāk kaloriju, taču tie ir ar augstu šķiedrvielu saturu, līdz ar to jūs ilgāk jutīsieties paēdušas. Brūnie rīsi satur ogļhidrātus, kuri veicina vielmaiņu un sadedzina taukus.Tie ir viens no labākajiem, vitamīnu B un E avotiem, kā arī magnija un dzelzs avots, kas palīdz regulēt zarnu trakta darbību, mazina badu sajūtu un paātrina vielmaiņu. Un visbeidzot, tie arī samazinās risku saslimt ar sirds slimībām, samazinot holesterīna līmeni asinīs, regulē asinsspiedienu un kavē asins recekļu veidošanos.

Greifrūts - Pētījumi liecina, ka apēdot pusi greipfrūta pirms katras ēdienreizes, tas  palīdzēs ātrāk nomest svaru. Tas satur daudz c vitamīna, ir labs olbaltumvielu  un šķiedrvielu avots un tas sastāv pārsvarā no ūdens (90%). Lai ātrāk zaudētu svaru ieteicam sēst pusi greipfrūta pirms brokastīm un otru pusi pirms pusdienām.

Zaļā tēja – Tai piemīt daudz labas un veselīgas īpašības, viena no svarīgākajām, tā mazina apetīti. Zaļajā tējā esošie antioksidanti palīdz izvadīt un attīrīt organismu no sārņiem. 

Lasis – Tas ir bagāts ar omega-3 taukskābēm, kas paātrina organisma vielmaiņu un palīdz ātrāk sadedzināt taukus. Omega-3 taukskābes arī uzlabo sirds veselību, samazināt depresiju un palīdz pret artrītu.

Olas – Ja vēlaties zaudēt svaru olas ir labākais brokastu ēdiens. Pētījumi liecina, ka olas var palīdzēt ātrāk pārstrādāt jūsu uzņemtās kalorijas un olās esošie proteīni palīdz ilgāk justies paēdušai.

Tumšā šokolāde – Daudzi kārumi svaru palielina, taču ar melno šokolādi ir pavisam pretēji, jo tā satur daudz antioksidantus, kuru dēļ svar krītas.

Pupas – Dažādu šķirņu pupas var  palīdzēt zaudēt svaru. Piemēram, tase melnās pupiņas satur veselīgu daudzumu olbaltumvielas un šķiedrvielas un tajās nav piesātinātās taukskābes, kuras ir sarkanajā gaļā un galīgi nav vēlamas, ja jūs vēlaties notievēt.

Ogas - arī tās satur daudz šķiedrvielu un antioksidantu, kuri ne tikai palīdz atbrīvoties no liekā svara, bet arī liek jums just sāta sajūtu ilgāk, līdz ar to mazinot vēlmi ēst vispār.

Sieviešuklubs.lv

lasīt un komentēt