Rieksti, sēklas un graudu batoniņi

Rieksti un sēklas ir ne tikai garšīgi un sātīgi, bet arī satur daudz olbaltumvielu un organismam tik nepieciešamo taukskābju. Sauja riekstu un žāvētu augļu maisījuma vai arī graudu un sēklu batoniņš figūrai ļaunumu nenodarīs, kā arī dos enerģiju un mazinās izsalkumu, gaidot nākamo maltīti.

Ogas

Mellenes, upenes, zemenes un avenes satur maz kaloriju, toties ir piesātinātas antioksidantiem un lieliski garšo.

Bļodiņa ogu apmierinās tavu kāri pēc kā salda, pasargājot no liekām kalorijām un apgādājot organismu ar vērtīgām uzturvielām.

Proteīnu kokteiļi

Proteīnu – augļu kokteiļi ir teicama alternatīva saldajiem piena un saldējuma dzērieniem. Tāpat tie lieti noder, ja vēlies palielināt sava ķermeņa muskuļu masu. Tiesa, izvēloties kokteiļa veidu, pārliecinies, vai tajā nav pārāk daudz ķīmisku vielu, priekšroku dodot pēc iespējas dabīgākam dzēriena sastāvam.

Sausmaizītes

Maizes vietā ēdot sausmaizītes, ne tikai izvairīsies no kaitīgajiem miltiem un ogļhidrātiem, bet arī ievērojami samazināsi ikdienā uzņemto kaloriju daudzumu. Tāpat sausmaizītes var ēst visdažādākajos veidos, papildinot tās ar saldām vai sāļām piedevām.

Augļu smūtiji

Līdzīgi proteīnu kokteiļiem, arī augļu smūtiji, kas gatavoti no ogām un augļiem, papildinot tos ar tējkaroti medus un ūdeni, mazinās izsalkumu un figūrai skādi nenodarīs arī tad, ja tiks dzerti vakarā. Speciālisti gan aicina smūtijus gatavot paša rokām, jo veikalos nopērkamie un jau gatavie dzērieni satur krietni lielāku devu cukura, kā arī mākslīgos garšas pastiprinātājus.

Avots: MNN