Peldēšana. Norūdies, iegūsti smukas krūtis un veselu mugurkaulu 13 sept.

 

Peldēšana ir visaptverošākā sportiskā nodarbošanās, jo vienlaicīgi tiek nodarbināta visa muskuļu sistēma, vielaicīgi atslogojot skeletu un locītavas. Sastādiet sev programmu, vismaz divas reizes nedēļa dodieties peldēt. Pamazām, nepārpūloties, pievienojiet arvien kādu vingrinājumu, kas nepieciešams kādai no jūsu problēmzonām.
Tas pats attiecas arī uz cilvēkiem, kas nejūtas īsti veseli vai ilgāku laiku slimojuši.
 
Ir pierādīts, ka peldēšana harmoniski attīsta cilvēka organismu. Muskuļi kļūst spēcīgāki un elastīgi, zūd lielais tauku slānis, nostiprinās sirds un asinsvadu sistēma, nomierinoši tiek ietekmēta nervu sistēma, normalizēts elpošanas kustības, attīrītas ādas poras.
 
 
Ūdens mehāniskās un termiskās iedarbības rezultātā peldētāja āda kļūst gluda un plastiska. Peldēšana ir labi attīsta un nostiprina elpošanas sistēmu.
 
Peldēšana ir lieliski piemērota labas krūšu formas uzturēšanai. Krūtīm tas ir skaistumkopšanas līdzeklis numur viens. Peldēšanas kustības saudzīgi un efektīvi trenē krūšu muskulatūru un viedo tvirtas, skaistas formas krūtis. Bet, lai nekaitētu mugurkaulam, būtu labi, ja, peldot uz priekšu, jūs seju turētu zem ūdens.
 
Gadījumā, ja to nevarat vai nevēlaties, katrā ziņā ik pa brīdim apgriezieties uz muguras un nopeldiet tā kādu gabaliņu, lai atslābinātu kakla skriemeļus. Ja jums ir jutīgas acis, lietojiet brilles, kas domātas peldēšanai.
 
Iedarbība: nostiprina krūšu muskulatūru un audus, harmonizē un modelē visu ķermeni.
 
Peldēšana uz muguras
 
Šis peldēšanas stils sevišķi stiprina muguras muskulatūru, stiprina un atbrīvo mugurkaulu, un tas notiek, piedaloties visam ķermenim.
 
Iedarbība: nostiprina muguru, atbrīvo un stabilizē mugurkaulu, atslābina kakla un skausta muskuļus, pozitīvi iedarbojas uz visu ķermeni un locītavām, nostiprina un mobilizē roku un kāju muskuļus.
 
Peldēšana kā ārstniecības līdzeklis ieteicams daudzu slimību gadījumos. Tā piemēram lieliski palīdz samazināt vai pat pilnībā likvidēt locītavu kustību traucējumos, nereti arī sirds un asinsvadu slimību ārstēšanā. Sevišķi labvēlīgi peldēšana ietekmē bērnu organisma attīstību, veicina ēstgribu.
 
Sistemātiskas nodarbības ūdenī pieradina asinsvadu sistēmu elastīgi un ātri piemēroties apkārtējās vides straujajā temperatūras izmaiņām. Tā rezultātā organisms norūdās un spēja sekmīgi pretoties dažādām saaukstēšanās slimībām.
 
Tāpēc daudzu vecāku uzskats, ka peldēšanās izraisa saaukstēšanos ir maldīgs. Bērna organisms pakļauts saaukstēšanās slimībām tikai tas, ja nav zināmi vai netiek ievēroti peldēšanās higiēnas pamatnoteikumi, kā arī nepareizi rīkojoties pirms peldēšanas, peldēšanas laikā un pēc peldēšanas.
 
Ja esi ūdens mīlis, apmeklē ūdens aerobiku. Ūdens aerobika ir vērtīga, jo tā ir fiziska aktivitāte, kura nodarbina visas muskuļu grupas. Arī tad, ja turpina ēst kā ierasts, apmeklējot šīs nodarbības, divu mēnešu laikā var zaudēt 5 kilogramus, bet ja domā līdzi, ko ēd, var zaudēt vēl vairāk liekā svara. Svars tiek zaudēts jau no tā vien, ka ķermenis atrodas ūdenī, jo cenšoties sasilt, ķermenis pats sāk sevi sildīt no iekšienes, un tādēļ paātrinās vielmaiņa- tiek papildus dedzinātas kalorijas.
 
Avots: www.delfi.lv
lasīt un komentēt