Nevēlaties ar gadiem iegūt problēmas ar mugurkaulu un locītavām? Taisiet stiepšanās vingrinājumus! 21 jūn.

Fiziskas sagatavošanas un uztrenēšanas panākuma svarīgie komponenti ir lokanība, kuras attīstībai bieži neatlicina pienācīgu uzmanību. Muskuļu sablīvējuma, lokanības un kustīguma samazināšanas rezultātā tajos tiek mazāk asins daudzuma, kas savukārt rada muskuļu spējas degradāciju. Vēl jo vairāk, tāds ķermeņa stāvoklis, kad muskuļi top sasprindzināti, it kā pārkaulojušies, ar gadiem noved pie problēmām ar mugurkaulu un locītavām. Tā sakot, muskuļu un locītavu attīstība un lokanības saglabāšana ir vitāli svarīga.

Obligāti kārtīgi izstiepieties vienu vai divas reizes dienā, piemēram, pirms un pēc nogurdinošām nodarbībām, kā arī tajās dienās, kas ir brīvas no treniņiem. Taisiet stiepšanās lēnām un palieciet sasprindzinātajā stāvoklī tikai dažas sekundes, kamēr jūsu elpošana paliks pilnīgi brīva. Nepārcentieties, izpildot šos vingrinājumus, neatļaujieties nekādu varmācību pār savu ķermeni. Jums vajadzēsies laiku un pacietību labas lokanības attīstībai.

Jūs varat izmantot jogas pieredzi, iemācoties dažus jaunus stiepšanās vingrinājumus vai vēršoties pie jogas instruktora, kurš izstrādās jums programmu, un jūs varēsiet patstāvīgi izpildīt to mājas, jums ērtākajā laikā.

Iesildoties izmantojiet vieglus aerobiskus vingrinājumus, pēc tam stiepieties, pēc kā ir jāseko vingrinājumu kopumam, bet beigās izstiepieties vēlreiz, savienojot to ar muskuļu atvēsināšanās periodu. Daudzi ļaudis instinktīvi sāka stiepties, jūtot, ka pēc tās to pagurušie muskuļi izjūt nozīmīgu atvieglojumu, un tas ir likumsakarīgi, jo izstiepšanās tāpat palīdz saglabāt muskuļu mīkstumu un pakļāvīgumu.

Ja pēc dažām treniņu nedēļām lokanības attīstībā jūs atklāsiet, ka jums arvien ir blīvi, cieti muskuļi un pat pēc taustes tie liekas nenormāli, sāpīgi vai iekaisuši, ja tie netop mīkstāki pat tad, kad jūs stingri masējat tos ar pirkstiem, tad jums nepieciešams izmantot profesionāla masiera palīdzību. Varbūt, jūsu muskuļi cieš no hroniskām spazmām.

Avots: www.kleoo.lv

lasīt un komentēt