Fitness cilvēkiem ar lieko svaru 30 maijs

 

Kustēšanās nāk par labu un palīdz nokristies svarā. Taču korpulentajiem bieži vien ir grūti spert izšķirošo soli, lai apmeklētu fitnesa klubu vai dotos skrējienā. Kā vislabāk sākt? Sāc lēnām, turpini to darīt regulāri un pakāpeniski palielini savas fiziskās aktivitātes. Tu redzēsi, cik daudz prieka tas tev nesīs, kad kļūsi kustīgāka un jutīsies labāk.

Fiziskās aktivitātes tev palīdzēs saglabāt gludu ādu, jo ievērojami zaudējot lieko svaru, audi nespēj samazināties bez mērķtiecīgu kustību palīdzības.

Kā pieradināt sevi pie aktīvāka dzīvesveida

  • Vienmēr kāp pa kāpnēm un neizmanto liftus vai slīdošās kāpnes.
  • Īsus ceļa gabalus vienmēr ej kājām.
  • Ja tas ir iespējams, dodies ar riteni uz veikalu vai uz darbu.
  • Mājas trenažieris ir vēlams, lai vispirms mājas apstākļos uzlabotu savu fizisko formu.
  • Ikdienas 10 minūšu vingrošana padarīs tevi kustīgāku. Pirmos panākumus tu ievērosi jau pēc nedēļas.
  • Šis kustību treniņš ir piemērots cilvēkiem, kuri cieš no pārmērīgas aptaukošanās
  • Arī tad, ja tev ir ļoti daudz liekā svara, pastāv daudz fizisko aktivitāšu, kurām tu vari droši pievērsties un trenēties.

Peldēšana ir saudzējošākā un patīkamākā treniņu iespēja. Turklāt regulāras peldēšanas nodarbības padara ādu tvirtāku, patērē daudz enerģijas un, pateicoties bezsvara stāvoklim ūdenī, tu gandrīz vai nejutīsi sava ķermeņa svaru.

Vingrošana ūdenī parasti notiek grupās. Nodarbība notiek 30 līdz 45 minūtes enerģiskas mūzikas pavadījumā. Šis treniņš ir sevišķi saudzējošs locītavām, patērē daudz enerģijas un ir labi piemērots gan jauniem un veciem, gan trenētiem un netrenētiem cilvēkiem.

Soļošana, ar 100 līdz 120 ātriem soļiem minūtē, ir maigāks skriešanas (džoginga) un ātrsoļošanas paveids. Ar piemērotiem apaviem tu vari sākt soļot tieši no savas mājas durvīm pa asfalta, meža vai parka celiņu. Soļošana ir locītavām daudz saudzējošāka nekā džogings, jo viena pēda vienmēr paliek kontaktā ar zemi. Arī soļošanas laikā tiek sadedzināts krietni daudz kaloriju, kā arī tiek stiprināta imūnsistēma, jo sportošana notiek svaigā gaisā.

Riteņbraukšana uz mājas trenažiera vai svaigā gaisā ir vēl viena iespēja padarīt savu dzīvesveidu aktīvāku. Minot pedāļus tu uzpildies ar jaunu enerģiju, atslogo ķermeņa kustību aparātu un pati vari noteikt savu tempu un braukšanas attālumu. Mājas trenažieris papildus sniedz iespēju interesantas radiopārraides, lieliskas mūzikas vai filmas laikā nevis laiski nīkt atpūtas krēslā, bet gan kustēties sava ķermeņa labā, pie tam jebkurā diennakts laikā.

Distanču slēpošana ir sporta veids, kurā tu vari iesaistīties arī bez lielas slēpošanas pieredzes, piemēram, atrodoties atvaļinājumā. Arī šeit tiek patērēts daudz kaloriju un tu jutīsies spirgta un moža, kustoties vēsā laikā.

Mugurkaula, asinsrites vai zemas intensitātes aerobika ir sevišķi labi piemēroti treniņu veidi ādas un saistaudu reģenerācijai, kas nodrošina ādas elastības atjaunošanos. Regulāri treniņi padarīs tevi kustīgāku, un daudzas sadzīviskas lietas būs vieglāk paveicamas.

Ideāls būtu izturības treniņš divas līdz četras reizes nedēļā, katrreiz 30 minūtes, tādējādi veicinot tauku sadedzināšanu ķermenī. Tiek aktivizēta vielmaiņa un pieaug bazālais metabolisms (kaloriju apjoms, kuru ķermenis patērē miera stāvoklī). Šī aktivizēšanās var turpināties līdz pat 15 stundām pēc treniņa.

Ja tev ir apņēmība un pietiekami laba pašsajūta, tu vari sākt apmeklēt arī grupu treniņu nodarbības. Tas sniedz ļoti lielu motivāciju, un tur tu atradīsi līdzīgi domājošos, ar kuriem iepazīties un dalīties pieredzē.

Avots: www.delfi.lv

 

lasīt un komentēt