Kantora darbiniekiem pusdienas parasti ir vienīgā iespēja piecelties no sava darbagalda un izkustēties, aizejot līdz tuvākajai ēstuvei. Taču pusdienas ir arī ēdienreize, kas bieži vien steigas dēļ tiek izlaista, apēdot vienīgi vieglus salātus vai paķerot ātrās ēdināšanas vietā kādu surogātēdiena porciju.
Pusdienu gadījumā svarīgi ir sekot, lai labuma vietā tās neradītu tādu nogurumu, ka vienīgā iespēja izturēt darbadienu līdz beigām ir dzert kafiju. Tādā gadījumā brokastīs ir ēsts pārāk maz un tāpēc organisms prasa pusdienās vairāk barības. Tas savukārt paaugstina organismā serotonīna un oksidocīna daudzumu, kas dod organismam zīmi, ka ir laiks gulēt.
Ēdot mazākas porcijas, minētās vielas veidojas mazāk un līdzīga noguruma sajūta neveidojas. Otrs iemesls nogurumam pēc pusdienošanas ir ēdiens, kam ir augsts glikēmiskais indekss, kas ātri paaugstina cukura līmeni asinīs, un kas savukārt rada noguruma sajūtu.
Labām pusdienām vajadzētu saturēt:
Pusdienošanu ieteicams beigt ar augļiem, tad variet būt pārliecināti, ka organisms ir saņēmis visas vajadzīgās uzturvielas.
Zivis ir ieteicams ēst vismaz pāris reizes dienā, lai organisms saņemtu dabiskās omega 3 taukskābes. Pāris reizes nedēļā jāēd liesa gaļa, lai ķermenis uzņemtu vajadzīgo dzelzi.
Ēdot ārpus mājām ir jāseko zināmiem ēdieniem, kas var apgrūtināt tavu nokļūšanu līdz uzstādītajiem mērķiem. Tie ir: