Visbīstamākais diennakts laiks diētas ievērotājām 28 apr.

Kurš tad ir visbīstamākais laiks? Vakars. Taču, ja tu iemācīsies kontrolēt savu apetīti šajās bīstamajās vakara stundās, tu nākamā mēneša laikā atbrīvosies no pāris kilogramiem, turklāt nebūt nejutīsies briesmīgi izbadējusies.

Pulkstenis rāda 17:30, un, izejot no sava biroja, tu izjūti neaprakstāmu lepnumu par sevi. Tu esi ieturējusi pavisam mazas brokastis, bet pusdienās ļoti saprātīgi esi izvēlējusies zemas kaloritātes ēdienu, un tagad esi pārliecināta, ka dienu pabeigsi ar vieglām, taču sātīgām vakariņām. Ja tu tā turēsies, līdz mēneša beigām tev jau atkal derēs tavs iemīļotais kostīms. Un tad tas notiek - jau 10 minūtes pēc atgriešanās mājās tu jau esi notiesājusi pamatīgu gabalu no pāri palikušās kūkas, kuru tu zvērēji savu mūžu vairs neaiztikt. Ar diētu ir cauri, un tu pat vēl neesi pavakariņojusi...
"Lielākā kaloriju daudzuma uzņemšana vakarā un aptaukošanās bieži vien ir cieši saistītas," saka norāda psihologs Alans Gelībters no Lūka-Rūzvelta Aptaukošanās izpētes centra Ņujorkā. Pirmkārt to nosaka fakts, ka vielmaiņa, kuras procesā tiek sadedzinātas apēstās kalorijas, miegā notiek palēnināti. "Tas nozīmē, ka liela daļa vēlu vakarā apēstā nogulsnēsies kā tauki," saka Gelībters. Turklāt, kad esi sākusi ēst, tev var būt grūti apstāties, norāda uztura konsultantē Anna Dabnere.

Pārēšanās cienītāji bez īpašām grūtībām var vienā reizē apēst 500 kaloriju - piecas siera šķēles, vidēja izmēra kartupeļu čipsu paciņu vai puslitru saldējuma - pat nepievēršot tam uzmanību. Turklāt pārēdoties tu nodari sev dubultu ļaunumu – tiek uzņemtas ne vien liekas kalorijas, bet tiek arī izstaipīts kuņģis, kas vēlāk tā piepildīšanai prasīs aizvien vairāk pārtikas, kas savukārt atkal un atkal novedīs pie pārēšanās.

Taču, ja tu spēsi šīs negribētās vakara pārēšanās kontrolēt, tev katru vakaru ies garām 500 lieku kaloriju - kas nozīmē aptuveni piecas zaudētas mārciņas mēnesī. Galvenais ir zināt, kurā brīdī tev draud šīs vakara pārēšanās, un apgūt metodes, ar kurām tu šo nelāgo ieradumu spēsi likvidēt. 

Avots: www.delfi.lv

lasīt un komentēt