Smiekli palīdzēs zaudēt svaru 29 jūl.

Biežāk un skaļāk smejaties no visa sirds – tādam padomam ir jāpaklausa visiem, kas ir uz diētas. Izrādās, ka smiekli ražo enerģiju, kas arī palīdz nomest svaru. Smieklīgi ? Lieliski: 10-15 minūtes ikdienas smiešanas sadedzinās 10 līdz 50 kaloriju.

Matejs Bačovski, poļu izcelsmes profesors no Amerikas, kas strādā Vanderbītas Universitātes Medicīnas Centrā uzskata, ka kļuva par pirmo cilvēku, kurš nolēma noskaidrot cik enerģijas jāpatērē lai smietos.

Tātad, ja ticēt Bačovski, 10-15 minūtēs īstu smieklu var sadedzināt tik pat daudz kaloriju, cik ir vienā vidēja izmēra šokolādes tāfelītē. Lai to noskaidrotu nācās veikt eksperimentu ar brīvprātīgo studentu piedalīšanos.

Zinātnieki uzaicināja gandrīz 100 brīvprātīgo – 45 draugu pārus. Atsevišķi pārbaudīja 7 vīriešu dzimuma pārus, 17 sieviešu un 21 jaukto pāri (gribēja noteikt atšķirības). Izrādījās, ka jaunieši smējās vairāk nekā meitenes. Paši garākie smiekli ilga 40 sekundes.

«Smejoties studenti sadedzināja par 20 % vairāk kaloriju – paziņoja Bačovski. –Tad mēs cietāmies izskaitļot, kas notiks, ja kāds smiesies 10 vai 15 minūtes dienā, – un noskaidrojām, ka sadegtu līdz pat 50 kaloriju, atkarībā no ķermeņa masas un smieklu intensitātes.  Pēc mūsu aprēķiniem, gada laikā tikai smiekli palīdzes nomest līdz 2 kilogramiem, ja jums būs jautri katru dienu.»

lasīt un komentēt