Sieviete ceturto daļu savas dzīves pavada uz diētas 10 janv.

 

Daudzas mūsdienu sievietes nav apmierinātas ar savu izskatu. Diēta tiek uzskatīta par pašu labāko līdzekli ideālas figūras iegūšanai. Zinātnieki paskaitījuši, cik gadus no savas dzīves sievietes pavada ‘sēžot uz diētas’.

Izrādās, skaistā dzimuma pārstāves ‘sēž’ uz diētām 10 gadus no savas dzīves. Vidēji sieviete sēž uz diētas 2 reizes gadā, katru reizi vidēji 5 nedēļas. Laikā no 18 līdz 70 gadiem tās ir 104 diētas vai 10 gadi dzīves. Bet katra desmitā sieviete iet vēl tālāk un pavada uz diētas vairāk nekā 25 gadus.

Tika veikta aptauja, lai noskaidrotu, kā sievietes attiecas pret diētām. Pēc aptaujas tika secināts, ka katra trešā sieviete pieturas pie diētas sākot no 16 gadu vecuma un agrāk. 39% aptaujāto atzina, ka nolēmušas notievēt, jo bijušas neapmierinātas ar savu ārējo izskatu.

Sievietes svars ir atkarīgs no daudziem faktoriem - bērna dzimšanas, emocionālajiem pārdzīvojumiem, apstākļu maiņas. Aptauja pierādīja, ka sievietei ļoti daudz nozīmē izskatīties slaidai un skaistai, būt labā formā. Viņas gatavas visādos veidos iegūt ideālu figūru, bet 25% pat gatavas gulties zem naža, lai tikai atbrīvotos no liekajiem kilogramiem.

39% aptaujāto bija tik neapmierinātas ar savu ārieni, ka meloja, runājot par savu svaru vai apģērba izmēru. Tāpat paziņoja, ka kautrējas izģērbties savu partneru priekšā. Taču tajā pašā laikā daudzas satrauca ne tikai savs svars. 32% sieviešu bija norūpējušās, ka viņu vainas dēļ pašu bērni var aptaukoties.

Avots: www.kleoo.lv

lasīt un komentēt