Vienkāršs rīta paradums, kas atvieglo liekā svara zaudēšanu (1) 09 apr.

Pētnieki atklājuši, ka uzturēšanās rīta saulē uzreiz pēc pamošanās var ievērojami uzlabot izredzes zaudēt lieko svaru, vēstī "Women's Health".
 
Tas konstatēts, veicot pētījumu, kurā 54 tā dalībnieki, kas bija aptuveni 30 gadu veci, nedēļu valkāja īpašu ierīci, kas fiksēja viņu uzturēšanās ilgumu rīta saulē, kā arī septiņu dienu garumā norādīja uzņemto kaloriju skaitu īpašā dienasgrāmatā. Rezultātā tika secināts, ka tie pētījuma dalībnieki, kuri saulē dienas pirmajā pusē atradās ilgāk un biežāk, uzņēma mazāk kaloriju, kā arī ēda veselīgāk.
 
Pētnieki uzskata, ka šai tendencei ir divi skaidrojumi. Pirmkārt, esot rīta saulē, organismā sakārtojas bioloģiskais pulkstenis, rezultējoties veselīgākā miegā, kas savukārt korelē ar svara zaudēšanu.
 
Otrkārt, rīta saule ir krietni spēcīgāka par vakara un dienas sauli, kā arī tajā ir vairāk zilās krāsas staru. Tie savukārt īpaši spēcīgi ietekmē cilvēka diennakts ritmu, kā rezultātā ēdam biežāk un veselīgāk, kā arī esam aktīvāki.
 
Tādējādi pētnieki iesaka vismaz 20 līdz 30 minūtes pavadīt rīta saulē, laikā no pulksten astoņiem. Jāpiebilst, ka, apvienojot patīkamo sēdēšanu saulītē ar rīta kafijas vai tējas baudīšanu, diena viennozīmīgi iesāksies lieliski.
 
lasīt un komentēt