Kā lauzt stereotipus un sākt pareizi ēst 16 sept.

 

Vēlēšanās pagaršot visas delikateses varētu būt attaisnojama laikā, kad bija totāls produktu deficīts. Šie laiki ir pagājuši, bet vēlēšanās un ieradumi palikuši... Un ko vēl tādu īpašu tu neesi pagaršojusi? Karsto šokolādi esi dzērusi, zosu aknu pastēti esi ēdusi, kilometru garu rindu pie “Makdonalda” jau sen esi izstāvējusi. Varbūt dažādībai ir vērts pamēģināt nomest lieko svaru vai uzlabot figūru?
Vispirms vajag uz sevi sadusmoties! Pietiek skatīties ar skaudību uz slaidajām; tu pati vari kļūt tāda! Citas taču var, un ar ko tu esi sliktāka? Protams, esi gatava uz to, ka sākumā būs grūti atteikties no gardumiem; grūti būs neēst vakarā (pēc 19.00); grūti būs paiet garām vitrīnām ar kūkām un tortītēm.
Lai novājētu, tev nepieciešami aptuveni šādi produkti:
 
  • olas,
  • vistas baltā gaļa,
  • baltā zivs,
  • biezpiens ar zemu tauku satura procentu,
  • auzu pārslas,
  • rīsi, griķi,
  • maize (nedaudz un ne balta),
  • augļi un daudz dārzeņu,
  • zaļā tēja, tīrs ūdens (var ar citronu).
  • Vēlams ierobežot sāls un garšvielu izmantošanu. Tev jāēd 4-6 reizes dienā. Porcijām jābūt mazām: gabaliņš gaļas vai pārītis olu, salāti un nedaudz putras, kas vārīta ūdenī. Pēdējai ēdienreizei jābūt bez maizes un putraimiem. Salātiem var pievienot vienu tējkaroti olīveļļas.
 
Ja ēst negribas, tad nevajag sevi piespiest. Bet ja ļoti gribas, īpaši vakarā, ēd burkānus, ābolus un kāpostus. Un saki sev: “Nekas, līdz miegam atlikušas 2-3 stundas, es pacietīšos, bet neļaušu kārdinājumam uzvarēt!” Un galu galā var doties gulēt ātrāk (lai nebūtu vēlēšanās iet uz virtuvi), bet no rīta celties agrāk un ar baudu, nesteidzoties pabrokastot.
 
Gribu pievērst tavu uzmanību, lūk, kam: runa nav par diētu, bet gan par to, kā pareizi organizēt ēšanu, kam var pieturēties visi un visur. Katra cilvēka organisma šūniņa agri vai vēlu atmirst un tās vietā izveidojas jauna. Ja tiek ēsts pareizi, vecās šūnas ar šlakvielām (tas ir, organismam nevajadzīgi uzņemtajiem taukiem, holesterīnu, sāli) noārdās, bet jaunās šūnas sastāv no daudz kvalitatīvāka materiāla, kā rezultātā viss organisms atjaunojas. Patiesi “Mēs esam tas, ko mēs ēdam!”
 
Cilvēki, kas tā ēd pastāvīgi, izskatās ne tikai lieliski, bet arī jaunāki par saviem gadiem. Aplūko viņus uzmanīgāk: tādiem cilvēkiem ir skaista āda un nemēdz būt maisiņu zem acīm, dubultzoda, kroku uz vēdera. Nereti viņiem pat krēmi un losjoni nav nepieciešami, jo ādas mitruma līmenis tiek uzturēts ar sakārtotu vielmaiņu.
 
Pēc mēneša, vai pāris, tāda režīma tu pamanīsi, kā būs izmainījusies āriene. Tā būs neliela uzvara, prieks un stimuls neapstāties. Parādīsies jauni ieradumi. Garšas receptori būs atradinājušies no ēdiena, ko esi pārstājusi lietot un vairs negribēsies konfekšu vai sviesta. Un vēl vairāk, vistas krūtiņa un salāti no svaigiem kraukšķīgiem dārzeņiem ar citronu sulu liksies tikpat garšīgi, kā kādreiz sviestmaize ar desu.
 
Paies pusgads, un tu būsi mainījusies līdz nepazīšanai. Sāksi pirkt par pāris izmēriem mazākus apģērbus, kļūsi modrāka un enerģiskāka. Uzlabosies ādas, matu un nagu stāvoklis. Bet vakaros jutīsi prieku no viegluma kuņģī.
 
Drīz apaļīgās sievietes sāks tevi apskaust un jautās, kā tev tas izdevās. Lieliski, vai ne? Viss tā arī būs vai pat vēl labāk... Galvenais - saprast: nav brīnuma zāļu graudiņu, vajag pacensties pašai! Un tavs ķermenis būs pateicīgs.
 
Avots: www.delfi.lv
lasīt un komentēt