Jo mazāk stresa un vairāk miega, jo labāki rezultāti svara zaudēšanā (1) 20 apr.

 

Tas var šķist dīvaini, taču to iesaka labi zināmās ASV veselības organizācijas Kaiser Permanente pētnieki. Saprotams, miegam jāpakārto attiecīgus ēšanas paradumus un nedaudz fiziskās aktivitātes. Tomēr miegam ir ļoti liela nozīmē - sešas līdz astoņas miega stundas diennaktī dubulto iespēju zaudēt lieko svaru. 
Eksperti skaidro, ka miegs palīdz zaudēt svaru, jo labs miegs mazina stresu. Un stresa mazināšana ne tikai labvēlīgi ietekmē vispārīgo veselību, bet arī palīdz nekrist kārdinājumā ēst par daudz, kā arī mieloties ar dažādiem našķiem strp ēdienreizēm.
 
Šie dati nākuši klajā pēc kāda eksperimenta, kurā tika iesaistīti gandrīz 500 pieauguši cilvēki, kuriem bija liekais svars un kuri vēlējās atbrīvoties vismaz no četriem kilogramiem.
 
Eksperimentā iesaistītajiem sākotnēji tika dotas atsevišķas norādes uz viņu ikdienu - ikdienas kaloriju devu samazināt par 500 kalorijām, trīs stundas nedēļā veltīt fiziskām aktivitātēm, kā arī aprakstīt dienasgrāmatā savu ikdienu un miegam veltīto laiku.
 
Pēc sešiem mēnešiem 60% dalībnieku bija zaudējuši vismaz četrus kilogramus liekā svara. Turklāt izrādījās, ka lieko svaru ir zaudējuši tieši tie eksperimenta dalībnieki, kuri norādīja, ka eksperimenta laikā regulāri gulējuši vismaz sešas līdz astoņas stundas diennaktī. Tāpat šie cilvēki norādīja, ka viņi jūtoties daudz mierīgāki un viņu dzīvē esot samazinājies stresa līmenis.
 
Līdz ar to eksperimenta autori norāda, ka, lai zaudētu svaru, ir būtiski pietiekami laika veltīt miegam un samazināt ikdienas stresa devu.
 
Avots: www.delfi.lv
lasīt un komentēt