Ģimenes laimi ietekmē sievas svars 21 jūl.

Tenesijas universitātes zinātnieki veikuši vērienīgu pētījumu, kurā noskaidrots, ka ģimenes laime ir atkarīga no laulāto un jo īpaši no sievas svara, ziņo izdevums The Daily Telegraph.
Pētījuma laikā zinātnieki četrus gadus analizēja 169 laulātu pāru sniegto informāciju un citus rādītājus, un iegūtie rezultāti ļāvuši secināt, ka kopdzīves laime ir atkarīga no ķermeņa masas indeksa (Body Mass Index jeb BMI), precīzāk - no šī indeksa atšķirības vīram un sievai, turklāt noteicošā loma tajā ir tieši sievas svaram.

Ķermeņa masas indeksu iespējams aprēķināt ar ļoti vienkāršu formulu - ķermeņa masu kilogramos dala ar ķermeņa garumu metros, kas kāpināts kvadrātā.

Pētījumā noskaidrots, ka tās sievietes, kurām šis indekss ir mazāks nekā laulātajam draugam, laulības dzīvē ir laimīgākas par tām daiļā dzimuma pārstāvēm, kuru indekss ir vienāds vai lielāks par laulātā drauga rādītājiem.

Lai gan daži jau pētījuma datus interpretējuši pavirši un norādījuši, ka tā galvenais secinājums ir - laulībā laimīgākas ir tievās sievietes, zinātnieki tam nepiekrīt, norādot, ka vienīgais, kas jāievēro, ir tas, lai sieva būtu tievāka par vīru.

"Mūsu galvenais atklājums ir tāds, ka jebkuras miesasbūves sieviete laulībā var būt laimīga - viņai tikai ir jāatrod partneris ar atbilstošu svaru," paskaidrojis viens no pētījuma līdzautoriem Andrea Melcers.

Avots: mango.delfi.lv

lasīt un komentēt