Ātrā palīdzība tiem, kuri ievēro diētu 09 maijs

Ko darīt tiem, kas vēlas gan pamieloties ar kādu gardāku kumosu, gan arī saglabāt slaidu figūru? Protams, rīkoties pēc Austrumu principa: ja kaut ko ļoti gribas, tad var! Tikai tādā gadījumā nedrīkst aizmirst šo “svara ieguldījumu”, un to nepieciešams neitralizēt ar nelieliem labojumiem.

Ja gribi pamieloties ar:
...kaut ko treknu, piemēram, lazanju

Uzdzer savam “grēkam” jasmīnu tēju. Šīs tējas zaļajās lapās ir īpašas vielas, kas palīdz žults izdalīšanā, kas sadedzinās uzņemtās taukvielas. Tev var palīdzēt arī citas taukus dedzinošas garšvielas – ingvers, pipari vai mārrutki. Starp citu, tieši šādās – asās ēdiena piedevās slēpjas Dienvidu un Austrumu Āzijas iedzīvotāju slaido figūru noslēpums. Viņi ir krietni tievāki, nekā mēs, bet ēd daudz vairāk!

...kartupeļiem, bagātiem ar cieti, grūti pārstrādājamiem un ļoti barojošiem

Tu nekad nekļūsi resna no šī ēdiena, ja kartupeļus pārkaisīsi ar rozmarīnu un pievienosi šķipsniņu jūras sāls.

...grilētu vistiņu vai šašlikiem

Pasniedz gaļas ēdienus vienmēr kopā ar svaigiem salātiem, bet tādiem, kas izgatavoti no zaļas krāsas dārzeņiem. Tie satur lielu daudzumu hlorofila, kas paātrina barības kustību organismā. Turklāt bez pieturām problemātiskajās vietās!

...izcili gardu, bet ļoti kalorijām bagātu ēdienu, piemēram, “Olivjē” salātiem

Šādā gadījumā nepieciešams nekavējoties likvidēt liekās taukvielas, apēdot piecas karotes skābu kāpostu. Gremošanas procesā tie veido pienskābi, bez kuras normāla vielmaiņa nav iespējama.

...saldumiem

Viss ir atļauts, tikai ne vairāk kā 50 gramu! Bet, ja vēlēšanās pamieloties tevi joprojām nepamet, nomāc to, ņemot vērā mūsu ieteikumu – pamielojies ar pāris rozīnēm vai žāvētām aprikozēm. Var arī iedzert tēju ar iesala sīrupu – tas ir tikpat salds kā medus, bet nesatur tik daudz kaloriju. 

Avots: www.delfi.lv

lasīt un komentēt