Aromāti slaidumam 07 nov.

 

Vieni aromāti veicina gremošanu, citi to nomāc, mazinot izsalkuma sajūtu un tieksmi pēc saldumiem. 
 
Vaniļas aromāts ietilpst silto aromātu grupā. Tas ātri nomierina, mazina spriedzi un līdzsvaro emocionālo fonu. Vaniļas salda smarža mazina tieksmi pēc saldumiem Šo ēterisko eļļu var izmantot eļļas lampiņā gan vienu pašu, gan kopā ar citām. 
 
Kanēlim piemīt silta, saldeni pikanta smarža, kas arī mazina tieksmi pret saldumiem un veicina vielmaiņu. Lielisku efektu sniedz sveces, kas aromatizētas ar kanēļa ēterisko eļļu. Kanēļa ēterisko eļļu var izmantot kopā ar vaniļas ēterisko eļļu. 
 
Jasmīna ēteriskās eļļas maigais aromāts veicina hormona seratoīna sintēzi organismā, atjauno spēkus un līdzsvaro emocijas, tā novēršot vēlmi mazināt stresu ar ēdienu. Jasmīna aromāts pieder auksto aromātu grupai. Tas ir ļoti spēcīgs, tādēļ eļļas lampiņai pilnīgi pietiek ar vienu pilienu ēteriskās eļļas. Šo eļļu nav ieteicams lietot kopā ar citām. 
 
Bergamotes ēteriskās eļļas siltais, maliet rūgtenais aromāts veicina radošo domāšanu, palīdz pārvarēt grūtības un veicina gremošanu. Tas būs lielisks palīgs arī tiem, kuri bez diētas atgūt formu nespēj, jo bergamotes smarža mazina diētas radīto stresu. Vislabāk bergamotes ēterisko eļļu pievienot masāžas eļļai, vannas putām vai iepilināt dažus pilienus aromātiskajā kulonā.
 
lasīt un komentēt