15 derīgi padomi slaidam augumam 23 jūl.

Vēlaties lielisku figūru, bet nevēlaties ieturēt mokošas diētas un pavadīt daudzas stundas fitnesa centrā? Tad jums vajag iegaumēt dažus vienkāršus paradumus, kas palīdzēs vienmēr uzturēt jūsu ķermeni tonusā.

Lai uzturētu ķermeni labā formā ir nepieciešama regulāra fiziskā slodze. Taču ne vienmēr izdodas pavadīt savu brīvo laiku treniņos.
Francūzietēm ir savs slaiduma noslēpums. Viņas necenšas doties uz sporta zāli, bet katru dienu izpilda derīgus vingrinājumus, neatraujoties no ikdienas pienākumiem un darba rutīnas.
Nomest liekos kilogramus un koriģēt problemātiskās ķermeņa zonas var pat strādājot ofisā, dārzā, pa ceļam uz mājām, patērējot tam maz laika.
Mazie, bet derīgie tā saucamās „slēptās vingrošanas” noslēpumi palīdzēs padarīt jūsu figūru ideālu, nostiprinās muskuļus, sekmēs vielmaiņas procesus organismā, „patraucēs” celulītu. Lai fitness „uz ātru roku” kļūst par jūsu ikdienas ieradumu!

Stiepšanās.

Kad mazgājaties un tīrāt zobus, tā vietā, lai saliektu muguru un noliektos jostas vietā, nolieciet korpusu pēc iespējas zemāk, nenoapaļojot muguru. Tas ir lielisks vingrinājums ikru un dibena muskuļu pastiepšanai.
Noturiet šo stāvokli, aizskaitiet līdz 10 un tad iztaisnojieties, atkārtojiet 4 reizes. Izstiepjoties, sasprindziniet dibenu – tā palielināsiet slodzi. Sarežģītāks variants: pamēģiniet to pašu, stāvot uz vienas kājas.
Vingrinājumus izpildiet no rīta un vakarā.

Nostipriniet potīti.

Ja jūs esat autobusa, maršruta autobusa, vilciena pasažieris, izmantojiet šo laiku lietderīgi. Sākuma stāvoklis – sēžot vai stāvot.
Kaimiņa nepamanīts, paceliet kāju un izpildiet 8-10 pēdas apļošanas kustības pulksteņrādītāja virzienā un pretēji. Tālākā ceļā jūs paspēsiet izpildīt šo vingrinājumu 2-3 reizes. Šis ir labs vingrinājums potīšu nostiprināšanai.

Soli pa solim

Ja ir laiks, pastaigājoties aizejiet divas pieturas tālāk. Elpojiet vienā ritmā ar soļošanu. Pamazām paātriniet iešanas tempu – tādējādi jūs labi izvingrināsiet muskuļus pirms darba dienas vai vakara atpūtas.

Augšā lejā pa kāpnēm

Lieliski, ja jūsu birojs vai dzīvoklis atrodas daudzstāvu ēkā. Parastas kāpnes – tas ir lielisks bezmaksas trenažieris, kas aizvietos stepa platformu.
Atsakieties no lifta, dodieties augšā un lejā, izmantojot kāpnes, un jau pēc zināma laika jūs sajutīsiet, ka esat nometusi pāris kilogramus .

Tālāk no telefona

Ērti, kad telefons atrodas blakus. Taču figūrai ir derīgi, ja tas novietots tādā vietā, lai bieži nāktu piecelties no krēsla un izvingrināt kājas.
Tas pats attiecas uz nepieciešamajiem dokumentiem, mapēm, kancelejas piederumiem, dokumentiem. Turiet to visu pietiekamā attālumā, lai biežāk kustētos.

|Pie sienas

Ļoti svarīgas telefona sarunas laikā var… iesildīt ikru muskuļus. Stāvot, atbalstieties ar vienu roku pret sienu, paceliet kāju no grīdas, viegli saliecot celī, un turieties uz sava svara. Otra kāja atspiesta grīdā.
Atbalstoties uz roku, pavirziet korpusu uz priekšu, kamēr sajūtat, ka atbalsta kājas ikru muskuļi ir sasprindzināti. Var pārlikt telefonu otrā rokā un izpildīt vingrinājumu ar otru kāju un roku.

Balerīnas vingrinājums – „plijē”

Droši vien vakarā nākas sarunāties pa telefonu pat pusstundu. Tajā pašā laikā var nodarboties ar ķermeņa pilnveidošanu, īpaši kāju un gurnu – viens otram netraucēs.
Sarunājoties, nostājieties taisni, pēdas kopā, purngali uz āru un izpildiet „plijē”: nolieciet iegurni, izvēršot ceļus uz āru tik tālu, kamēr ceļi sasniedz purngalu līmeni.
Muguru turiet taisni, ievelciet vēderu, iegurni neizlieciet uz aizmuguri. Ceļoties augšā, akcentējiet uzmanību gurnu iekšējo augšējo muskuļu darbībai. Atkārtojiet šo vingrinājumu lēnām 20 reizes, pēdējā reizē noliecieties maksimāli dziļi, paceliet un nolaidiet pēdas 8-15 reizes – tā nostiprināsiet kāju ikru muskuļus.
Pēc kāda laika, veicot katru dienu šādus vingrinājumus, jūsu kāju forma būs tuvu ideālam.

Stāja

Visas dienas garumā atgādiniet sev, ka pareiza stāja nostiprina vēdera preses muskuļus.
Tas notiek, kad mugura un kakls nav sasprindzināti, mugurkauls ir dabiskā izliekumā, bet kājas pēdas precīzi stāv uz zemes, kad jūs sēžat pie galda.
Neaizmirstiet, ka veselībai un pareizai stājai nepieciešams sēdēt uz cieta krēsla.

Neatraujoties no monitora

Visu dienu sēdiet pie datora vai galda, iespieduši degunu neizpildāmos paīros, atskaitēs?
Ir citiem nepamanāmi vingrinājumi, kurus var izpildīt vienlaikus strādājot, un neviens nepievērsīs uzmanību jūsu „slēptajam treniņam”.

Dibena elastībai

Sasprindziniet muskuļus, pāris sekundes palieciet šādā stāvoklī, atbrīvojieties. Atkārtojiet vairākas reizes. Vingrinājumu var pildīt arī skatoties televīziju.
Ir kāda brīva minūte? Izmantojiet sev šo laiku. Nostājieties ar muguru pret sienu 50 cm attālumā, virziet kāju atpakaļ, skariet sienu sākumā ar vienu, tad otru kāju. Stipri spert nevajag, var savainot pēdu.
Nav svarīgi, ka katru reizi nepieskarsieties sienai, šajā uzdevumā galvenais – muskuļu treniņš. Ja tā darīsiet vairākas reizes dienā, tad dibens būs elastīgs un iegūs skaistu apaļumu.

Gurnu muskuļiem

Sēžot uz krēsla, ar vienu pēdu vai abām stipri piespiediet pie grīdas. Jūs sajutīsiet, ka gurnu muskuļi pieslēdzas. Atkārtojiet 10 reizes ar katru kāju un tad vienlaikus ar abām kājām. Atpūtieties un pēc dažām sekundēm atkārtojiet.

Miostimulācija

Ja neizdodas atrast laiku pastaigai vai izbraucienam ar velosipēdu, tā vietā izpildiet vingrinājumu, kuru var pildīt jebkurā vietā un stāvoklī. Sasprindziniet dibena muskuļus un aizskaitiet līdz 10, atbrīvojieties.
Nav nekādu atkārtojuma un izpildes laika ierobežojumu šim vingrinājumam. Celulīts saņems jūtamu sitienu, ja vien šis vingrinājums būs kā ieradums ikdienā. Pat, ja nenāk miegs, netērējiet laiku – vingrinieties!

Gulbja kakls

Kakla muskuļu treniņš uzlabos stāju, pasargās no dubultzoda veidošanās. Regulāri dariet tā: labās rokas plaukstu novietojiet uz pieres un spiediet uz to ar pieri 5 sekundes.
Atkārtojiet to ar galvas labo un kreiso pusi. Nolaidiet zodu, savienojiet pirkstus slēdzenē un novietojiet uz pakauša. Lēnām paceliet galvu uz augšu, pārvarot roku pretošanos.

Padomi katrai dienai

Klājiet galdu, nesiet šķīvjus pa vienam. Izpildiet mājas darbus ritmiskas mūzikas pavadījumā.
Padejojiet, gludinot veļu, sūknējot paklājus ar putekļusūcēju.

Neizvairieties no liekām kustībām!

Sarunājoties pa telefonu, apspriežot ar kolēģiem biznesa lietas, piecelieties no krēsla un staigājiet pa istabu. Jūs sadedzināsiet pusotras reizes vairāk kaloriju, nekā sēžot. Stundā tā būs 61 kkal, gadā (ja skaita 2 stundas katru dienu) 30134 kkal vai 4,5 zaudēti kilogrami. Un bez īpašas piepūles!

Avots: www.kleoo.lv

lasīt un komentēt