"Sešas ziedlapiņas" palīdzēs notievēt bez bada sajūtas 19 jūn.

Diēta „Sešas ziedlapiņas” – viena no populārākajām starp tām, kuras parādījās pēdējos gados. Nav arī nekāds brīnums: ēšanas sistēma ar romantisku nosaukumu „Sešas ziedlapiņas” ir vienkārša, dod ātrus rezultātus un ir pietiekoši komfortabla no psiholoģiskā viedokļa.

Diena – zivis, diena – dārzeņi

Par šīs metodikas autore sauc Annu Juhansone, zviedru dietoloģi no Lundas universitātes. Vai tiešam šo diētu ir izstrādājusi viņa pateikt ir grūti: Anna – slavens uztura speciālists, bet viņa nekad nav publiski aicinājusi cilvēkus ēst pēc sistēmas „Sešas ziedlapiņas”. Kaut gan tiem, kuri sapņo par notievēšanu, tas nav tik svarīgi.
Daudzi fani un sistēmas cienītāji apgalvo, ka varēja nomest 2 līdz 7 kg tikai sešu dienu laikā.

Tieši tā paredz nesen kļuvusi modīga diēta. Viņa nosaka katru dienu ēst tikai viena veida pārtiku un pie tām ir jāpieturas pie noteiktas shēmas.
1. diena – zivis. Ir jāēd jebkuru zivi, tai skaitā arī treknu. To var tvaicēt, gatavot cepeškrāsnī, vārīt, gatavot buljonu. Ir atļauts pievienot garšvielas un garšaugus, bet – nekāda garnīra.
2. diena – dārzeņi. Ir atļauti jebkuri dārzeņi, gan svaigā, gan pagatavotā veidā, bez eļļas. Drīkst dzert dārzeņu sulas un pievienot salātiem garšaugus un sāli.
3. diena – vista. Jādod priekšroka vistas šķiņķiem, bet ir pieļaujams ēst arī stilbus, tiesa gan, bez ādas. Tos var tvaicēt, vārīt, gatavot cepeškrāsnī. Var izmantot sāli, neasas garšvielas un zaļumus.
4. diena - graudaugi. Ēdienkartē dažādas putras, pilngraudu un kliju maize.
5. diena – biezpiens. Dienas deva sastāv no beztauku vai zemā tauku satura biezpiena un piena.
6. diena – augļi. Ēdienu virkne sastāv no svaigiem un cepeškrāsnī gatavotiem augļiem. Cukurs, protams, aizliegts, bet garšai var izmantot vanilīnu vai kanēli. Atļautas arī augļu sulas, labāk – svaigi spiestās.
Katru dienu pie pamat produkta drīkst dzert tēju un kafiju bez cukura, ka arī daudz ūdens.

Zieds noskaņojumam

Tie, kuri pamēģināja „ziedlapiņu” tievēšanas sistēmu, nereti saka, ka viņa, atšķirībā no daudzām citām, visai ērta. Tas saistās ar to, ka pārtikas apjoms tajā nav ierobežots – jūs varat ēst tik, cik gribās.
Protams, apēst daudz viena produkta ir grūti – garša ātri apnīk. Tomēr, ja jūs pēkšņi sagribēsiet ēst, nebūs nekādas vajadzības ciesties, drīkst uzkost. Nav aizliegts arī ēst pēc sešiem vakarā, bet pieēsties pirms gulēt iešanas nav nepieciešams, vakariņot vajadzētu apmēram 3-4 stundas pirms došanas pie miera.

Vai būs labums?

Atbrīvoties no dažiem kilogramiem tikai nedēļas laikā – daudzu cilvēku sapnis. Bet nevajag lolot ilūzijas. Diēta „Sešas ziedlapiņas” – labs veids kā ātri sagatavot figūru atvaļinājumam vai kādam īpašam pasākumam. Tomēr, lai zaudētu svaru vienreiz un uz visiem laikiem tā diez vai palīdzēs. Ja pēc sešām dienam, kuras tika pavadītas ēdot vienu produktu, jūs atgriezīsieties pie vecā ēšanas paraduma un pārēšanas, visi zaudētie kilogrami ļoti ātri būs atpakaļ.

Tāpēc „Sešas ziedlapiņas” var izmantot ka startu ceļā uz slaidumu, bet pa to obligāti ir jāiet tālāk – ierobežojot uztura kaloriju daudzumu un apjomu, izslēdzot pārāk treknus un saldus produktus, nodarbojoties ar fitnesu.  Laiku pa laikam diētu var atkārtot, bet ne pārāk bieži, maksimums reizi 3-4 mēnešos.

lasīt un komentēt