Kā pareizi tik galā ar bada sajūtu 06 sept.

Jebkurš, kas uzsāk lieko kilogramu apkarošanas ceļu zina, cik grūti ir tikt galā ar badu. Kā kontrolēt bada sajūtu dienas laikā stāsta Krievijas ārste-dietoloģe Marina Kopitko.

Ārsts atgādina, ka pirms jebkuras diētas jāapmeklē dietologs, lai saprastu, kur ir liekā svara cēlonis. No tā ir atkarīgs ēdināšanas režīms, pie kura ir jāpieturas. Bet ja jūs tikāt galā ar savu diētu ar to vēl jāiemācās sadzīvot.

 Ir dažādi veidi kā kontrolēt bada sajūtu pa dienu. Pirmais – ievērot režīmu. Ja cilvēks zina, ka paēdis noteiktajā laikā, piemēram, pusdienas viņam divos, tad ja viņam sagribēsies ēst divpadsmitos būs vieglāk noturēties laika rāmjos. Var izdzert glāzi ūdens vai apēst nedaudz kliju.

Var apēst nelielu daudzumu zemo kaloriju dārzeņu, piemēram, dažus gurķus, tie arī palīdzēs. Labi uzlietā melnā tēja novērsīs uzmanību uz  minūtēm 40. Var novērs uzmanību „psiholoģiski”, pastaigāt pa ofisu vai iziet ārā, pazvanīt draudzenei, kamēr visus jaunumus apspriedīsi pienāks arī pusdienu laiks.

Cīņa ar nakts pārēšanos

Ja runāt par to, ka tikt galā ar nakts pastaigām pie ledusskapja, tad ir viens ļoti cietsirdīgs, bet efektīvs veids. Cilvēks ceļas naktī, iet pie ledusskapja. Bet uz tā durvīm ir zīme, kas pievērš uzmanību, lai neatvērtu durvis uzreiz. Cilvēks atceras, ka ieraugot šo zīmi viņš nedrīkst ēst uzreiz, viņam jāizdara vispirms kaut ko nepatīkamu, piemēram, izmazgāt grīdu. Un ne mājās, bet kāpņu telpā.

Kamēr tu to neizdarīsi, tev nav tiesību ēst. Tas ir tāds psiholoģiskais paņēmiens, kurš ļoti veiksmīgi aptur ‘velmi ēst. Tāpēc, kad nākam reiz sieviete naktī atcerēsies par torti ledusskapī un padomās, ka pa priekšu būs jāmazgā grīda, viņa vispār no gultas necelsies.

lasīt un komentēt