Tomāti un sarkanvīns pret asins vēži 05 jūl.

Zinātnieki ir pārliecināti, ka selerijas, pētersīļu, tomātu un sarkanvīna izmantošana uzturā var pozitīvi ietekmēt asins stāvokli.

Lieta tāda, ka visi minētie produkti atšķirās ar lielu flavonoīdu un apigēnu saturu. Šīs vielas ir spēcīgi antioksidanti, tātad viņiem piemīt īpašība paaugstināt organisma pretestību pret vēži.

Jāatzīmē, ka flavonoīdi un apigēnīns atšķiras viens no otra ar to, ka pirmajam piemīt antibakteriālā iedarbība, bet otrs nepieļauj audzēju un iekaisumu attīstību. Tādā veidā, abi antioksidanti, darbojoties „tandēmā” viens ar otru, nodrošina dubultu efektivitāti cīņā pret asins vēzi.

Un, jā jau uzturvielas atrodas selerijā, pētersīļos, tomātos un sarkanvīnā, tad cīņa pret vēzi paliek ne tikai efektīva, bet arī garšīga.

lasīt un komentēt