Pieci ieteikumi, enerģijas vairošanai ikdienā 07 okt.

Dienas kļūst īsākas, rudenīgie laika apstākļi, tumšie rīti un drēgnums, liek mums justies sagurušām, miegainām un sanīkušām. Lūk daži ieteikumi, kā būt enerģiskai un dzīvespriecīgai ik dienu…

Samazini patērētā cukura daudzumu

Cukura dotā enerģija ir īslaicīga un pēc tam organisms jūtas vēl sliktāk. Tādēļ saldās limonādes un konfektes liks justies jums tikai sliktāk. Ēdiet dabīgos saldumus, ogas un augļus, tā jūs nenomocīsiet savu organismu un jums būs daudz vairāk enerģijas.

Staipieties

Kad jūtaties sagurusi un miegaina, sākiet staipīties. Bieži vien nekustīgi sēžot nogurtam vairāk nekā fiziski strādājot, tādēļ svarīgi ir ik pa laikam kārtīgi izstaipīties, jo staipīšanās laikā palielinās asins plūsma visā organismā.

Kvalitatīvs miegs

Lai ikdienā nejustos sagurusi, kārtīgi izgulieties, kvalitatīvs miegs ir ļoti svarīgs. Nav nepieciešams gulēt ilgi, svarīgākais ir gulēt ciešā miegā, netraucēti, bez stresa, grozīšanās un mošanās. Ja vakaros grūti nomierināties un jūsu miegs ir saraustīts, konsultējaties ar savu ārstu.

Sabalansēts uzturs

Vitamīnu un minerālvielu trūkums var novest organismu līdz pilnīgam bezspēkam. Vēršoties pie ārsta un nododot analīzes uzzināsiet kādi vitamīni vai minerālvielas jums trūkt. Viens no biežākajiem noguruma iemesliem ir dzelzs trūkums organismā.

Dzeriet ūdeni

Dehidratācija ir galvenais iemesls enerģijas izsīkumam, reiboņiem, un miegainībai. Katru rītu sākiet ar vienu glāzi tīra ūdens, tukšā dūšā, uzreiz pēc pamošanās un dienas laikā izdzerat kā minimums divus litrus tīra ūdens ( neskaitot citus dzērienus). Ja organismam trūkst šķidrums tam arī trūks enerģija. 

Sieviešuklubs.lv

lasīt un komentēt