Kas kaitē figūrai 16 mar.

Gaidīt milzīgu izsalkumu

Milzīga apetīte noved pie tā, ka cilvēks nekontrolējami pieēdas. Pareizāk būtu remdināt mazu izsalkumu, ieturot nelielas ēdienreizes ar mazkaloriju uzkodām, piemēram, augļiem.
 
Dzert alkoholu
Alkoholiski dzērieni neaizstāj ēdienu, taču tiem ir daudz kaloriju un tie rosina apetīti. Svētku reizēs alu, vīnu un šampanieti dzert pārmaiņus ar diētisko limonādi vai ūdeni.
 
Pārāk šauras bikses
Tās aizkavē asinsriti audos, veicinot celulītu, grūtniecības strijas, varikozas vēnas un kapilāru tīklu.
 
Slikta stāja
Sakumpuši pleci rada nokarenas krūtis un izgāzušos vēderu. Stāvi taisnu muguru, plecus atpakaļ, gurnus uz priekšu un uzreiz izskatīsies slaidāka.
 
Trekns ēdiens
Uztura speciālisti brīdina: tauki veicina aptaukošanos, jo organisms to sevišķi ātri novieto savās rezervēs. Ogļhidrāti un olbaltumvielām bagāts uzturs rada ilgāku sāta sajūtu un mazāk liek pieņemties svarā.
 
Mazkustīgs dzīvesveids
Tiem, kam nepatīk sportot, vajadzētu vismaz ieviest vairāk kustību savā ikdienā, piemēram, automašīnas vietā braukt ar divriteni vai iet kājām, kāpt pa kāpnēm, nevis izmantot ar liftu.
 
Slāpes remdēt ar limonādi
Viens litrs saldas limonādes satur 500 kaloriju – tā ir gandrīz ceturtā daļa no vidusmēra sievietes ikdienas patēriņa. Labāk pāriet uz ūdeni vai augļu sulām. Ja tu daudz sporto, ieteicams izvēlēties fitnesa sulas, kurās ir maz kālija (piem. jāņogu nektārs vai ābolu sula), un sajaukt tās ar minerālūdeni, kurā ir daudz nātrija, attiecībā 1:1 vai 1:2. Arī izotonie dzērieni, kas izstrādāti profesionāliem sportistiem, ir piemēroti, lai atjaunotu svīšanas rezultātā radušos nātrija zudumu organismā.
 
Aizliegt visus našķus
Labāk, lai kūciņa vienreiz ir vēderā nekā visu laiku galvā. Aizliedzot sev visus našķus, pastāv risks, ka stresa situācijā tu tos saēdīsies negausīgi.
 
www.almeda.de
Avots: www.delfi.lv
lasīt un komentēt