Kāposti. Der atcerēties! 21 nov.

Tā kā kāpostiem piemīt diezgan negants raksturs smaržas un iedarbības ziņā, sadzīvošanas nolūkos der atcerēties:
* kāpostus ieteicams gatavot traukā ar ciešu vāku, lai aromāts pēc iespējas mazāk izplatītos telpā;
* lai mazinātu nepatīkamo aromātu, ūdenim, kurā vārās kāposti, var pievienot maizes garoziņu, valriekstu vai pētersīļu pušķīti;
* ķimenes, pievienotas ēdienam, mazinās gremošanas problēmas pēc kāpostu ēšanas; laba alternatīva ir arī fenheļa sēklas;
* pēc ēšanas var iedzert arī tasi kumelīšu tējas;
* kāposti kļūst vieglāk sagremojami, ja tos pirms gatavošanas uz divām dienām ievieto saldētavā;
* lai kāposti pilnībā izpaustu garšu, nevajag taupīt taukvielas, krējumu un arī gaļu to gatavošanā. Iespējams, nav veselīgi, toties garšīgi. Un reizēm der atļauties!
 
Avots: Iveta Galēja, žurnāls Labu Apetīti
 
 
lasīt un komentēt