Kāpēc stāja ir tik svarīga? 06 janv.

Nepareiza stāja var novest pie slimību rindām, par kurām mēs pat nenojaušam. 
 
Mugurkauls nav vienkārši mūsu organisma balstenis. Kopā ar skeletu viņš aizsargā ķermeni no ārējiem bojājumiem. Ja mugurkaula stāvoklis atšķiras no normāla, tad organismam ir lielāka spriedze no ārpuses un sāk rasties dažādas saslimšanas:
 
- Artrīts
- Sāpes mugurā
- Sāpes krūtīs
- Kuņģa-zarnu trakta traucējumi
- Problēmas ar redzi
- Hormonāla balansa traucējumi
- Reiboņi
- Galvassāpes
- Organisma imūnsistēmas atslābšana
- Nieru saslimšanas
- Menstruālas sāpes
- Sāpes locītavās, muskuļos, kakla sāpes
- Aptaukošanās
- Zobu sāpes
- Respiratoru saslimšanas
- Nesaturēšana
 
Vairākums no mums domā, ka šīs saslimšanas ir sliktas ārstēšanas sekas. Tādi ļaudis turpina lietot dažādas zāles un vajag pielikt maksimālas pūles, lai izlabotu stāju un nepasliktinātu mugurkaula stāvokli. Zāles atpesta jūs no sāpēm, bet nenovērš cēloni.
 
Dzīvesveids, kuru mēs dzīvojam, veido mūsu ķermeni. Nodrošiniet organismu ar barojošiem elementiem, šķidruma un fiziskas slodzes pietiekamu daudzumu, un tas varēs pārvarēt visas grūtības un tikt galā ar stresu. Bet, ja jūs «liesiet tajā sliktu kurināmo», tad tas tāpat kā mašīna nestrādās. Cilvēks ir dzimis, lai kustētos, tā kā kustība kopā ar pareizu barošanu nostiprina muskuļus un palīdz mums cīnīties ar gravitāciju. Ja jūs redzat sakumpušu cilvēku, ziniet, gravitācija uzvarēja viņu. Tā kā mūsu ikdienišķajā dzīvē vairākums no mums kustas maz vai veic vienveidīgus vingrojumus, ir nepieciešams sportot papildus. Ja jums ir nopietnas problēmas ar stāju, nebūtu slikti atrast speciālistu, kurš palīdzēs atrast tieši jums labākos vingrinājumus.
 
Ja jums nevar rekomendēt labu speciālistu, tad jūs varat darboties pati. Jāievēro 5 noteikumi.
 
Palieliniet savu fizisko aktivitāti ar stiepšanās un lokanības vingrinājumiem, kuri mazina spiedienu uz muskuļiem. Parasti šīs zonas ir kakla apgabals, jostasvieta, pleci.
 
Izmantojiet stabilizējošos vingrinājumus. Tie ir nepieciešami tādēļ, lai nostiprinātu locītavas ar muskuļu palīdzību. Lieliskas ir joga, pilates, taj čī, klasiskā horeogrāfija. Bet esat uzmanīgi, tā kā ne visi šie kompleksi vienādā pakāpē ir piemēroti stājas traucējumu atšķirīgiem veidiem.
 
Iekļaujiet nostiprinošos vingrinājumus visām ķermeņa daļām, bet ar akcentu uz muguru.
 
Iekļaujiet funkcionālus vingrinājumus, t.i. tos, kuri ļauj jums skriet, stāvēt, sēsties, stiept, liekties. To jūs varat atrast arī ikdienas dzīvē. Piemēram, tā vietā, lai brauktu ar liftu, ejiet pa kāpnēm.
 
Padomājiet par pareizu stāju pārējās 23 stundas. Viena nodarbību stunda ar fizkultūru nevarēs dot efektu, ja pārējās 23, jūs kumpsiet pie galda, tādēļ kontrolējiet savu ķermeņa stāvokli dienas laikā.
 
Avots: www.kleoo.lv
lasīt un komentēt