Kā mācīties vadīt savu garšu? 20 maijs

Transu, kādā var nonākt, ieraugot šokolādes torti, var izsaukt vairāki iekšējie faktori. Tomēr nav vērts sevi pārāk šaustīt, ieklausies sevī un ņem palīgā dažus padomus. Tie palīdzēs cīnīties ar pārtikas pievilcības spēku. 

  • Pirms ķerties pie iekārotā pīrāga, vajadzētu sev jautāt, kas ir tas, kas spiež šajā brīdī ēst – bads vai emocijas. Ja pēdējās, tad varētu atrast citu veidu, kā tikt ar tām galā: piezvanīt draudzenei, iet vannā vai iet vienkārši pastaigāties.
  • Ir jāpiekāpjas vēlmēm. Ja ļoti gribas šokolādi, var jau paņemt gabaliņu, lai vēlāk, pašam nemanot, neapēstu visu tāfelīti.
  • Lai izvairītos no uzturvielu straujām svārstībām organismā, starplaiki starp ēdienreizēm nedrīkstētu būt garāki kā 4 stundas.
  • Nedēļas laikā vajadzētu vest dienasgrāmatu. Ierakstot tur visu, kas tika ēsts, kad un kāpēc… tas palīdz korekciju veikšanā.

Garastāvokli palīdz pacelt:

  • Kofeīns ir viegls antidepresants un stimulators.
  • Olās un aknās ir daudz holīna – atmiņu uzlabojoša B grupas vitamīna.
  • Brazīlijas rieksti, graudi, putras, banāni, tītara gaļa, piens un siers satur vielas, kas stimulē serotonīna izstrādāšanu.
  • Pākšaugi, gaļa un soja, pateicoties tajos esošajām olbaltumvielām, palīdz apgūt informāciju.
  • Šokolāde ir pilna ar ogļhidrātiem, kas palīdz veidoties serotonīnam un enerģijas avotam – glikozei.

Avots: Kaaluabi.ee 

lasīt un komentēt