Piparmētru tēja palīdzēs notievēt 27 jūn.

Dietologi nosauca tējas, kuras palīdzēs cīņā ar lieko svaru. Viena no labākajiem cīnītājiem ar liekiem kilogramiem ir atzīta piparmētru tēja, raksta ārzemju masu mediji.

Tā palīdz cilvēkam noteikt kontroli par uzturu. Pie tam dzert to var gan karstā, gan aukstā veidā. Un mijot piparmētru un zaļo tēju, kuras sastāvā ir EGCG (epigallokatehīngallāts), efekts būs vēl lielāks, jo pēdējais paātrina vielmaiņas procesu.

Zaļā tēja palīdzēs sadedzināt līdz pat 70 kalorijas katru dienu, ka arī paaugstinās antioksidantu koncentrāciju organismā. Speciālisti rekomendē dzert zaļo tēju karstu – 85 grādu temperatūrā.

Vel par vienu tauku iznīcinātāju dietologi uzskata ulunu – šī, daļēji fermentēta tēja, apvieno sevī vairāku tēju īpašības un ir pazīstama ar spēcīgu aromātu un bagātīgu garšu. Uluns arī pazemina holesterīna līmeni, bet speciālisti nerekomendē aizrauties ar šo dzērienu. Dienā var izdzert ne vairāk ka divas krūzes tādas tējas.

Dietologi arī atzīmē, ka pareizi piemeklētā tēja var palīdzēt būtiski uzlabot veselību un sasniegt tos rezultātus un mērķus, kurus cilvēks sev nosprauž. Piemēram, anīsa tēja uzlabo gremošanu, jo anīss palīdz diarejas, nelabās dūšas un gremošanas traucējumu gadījumos.

lasīt un komentēt