Dedzini taukus bez treniņa 27 maijs

Tauku dedzināšana nenozīmē skriet veselu stundu uz skrejlentas. Ar viltīgiem paņēmieniem ir iespējams palīdzēt ķermenim dedzināt taukus arī bez tā.

Viens labs paņēmiens ir turēt asins cukura līmeni vienmērīgu, ēdot daudz ogļūdeņražu ar zemu glikēmisko indeksu un derīgos taukus, kas sastopami zivīs, avokado, eļļā un riekstos. Tas ļauj uzturēt asins cukura līmeni vienmērīgu, kā rezultātā veidojas hormonu līdzsvars, kas optimizē tauku dedzināšanu tajā pašā laikā, kad samazinās taukšūnu iespēja nogulsnēt taukus. Ja atstāsi ēdienreizi neizmantotu, samazināsies arī tauku sadedzināšana.

Otra laba iespēja ir dzert ūdeni un kafiju. No rītiem ogļhidrātu līmenis ķermenī ir visai zems un tad ķermenis dedzina taukus, nevis cukuru. Īpaši labu efektu dod tasīte kafijas pirms rīta pastaigas, jo kafija paātrina tauku dedzināšanu. Kā rāda kāds vācu pētījums, tad arī glāze ūdens stundu pēc dzeršanas paceļ tikko pamodināta organisma vielmaiņu par 30 procentiem.

Un ja tiek runāts par ūdeni, tad pēc rīta pastaigas ej zem aukstas, nevis siltas dušas, jo vēsumā ķermenis sadedzina vairāk kaloriju. Jo aukstāks ūdens, jo labāk. Un ja piedevām mājās tiek uzturēta temperatūra, tā teikt normas robežās jeb 19-20 grādu līmenī, tad arī tas palīdz tauku dedzināšanai. Un kopsavilkumā ir izdevīgāk gan tavam naudasmakam, gan arī apkārtējai videi.

Ja Tev ir sēdošs darbs, tad ir ieteicams reizēm piecelties un pastaigāt apkārt. Pētījumi ir parādījuši, ka iešana pa kāpnēm un darbs stāvus palielina tauku sadedzināšanu par 25 procentiem.

Būtiska nozīme tauku sadedzināšanā, protams, ir arī uzturam. Kanēlis pie putras, avenes starp ēdienreizēm un melone saldumu vietā ir viens produktu piemērs, kas palielina tauku dedzināšanu. Vircotas garšvielas pozitīvi ietekmē vielmaiņu, tāpēc, ēdienu gatavojot, blakus sālim un pipariem izmanto arī čilli piparus, ingveru un sinepes, lai paātrinātu vielmaiņu.

Avots: Expressen.se

lasīt un komentēt