Praktisko padomu vietne "kakprosto.ru" publicējusi dažas noderīgas idejas, kā izmantot cukuru ikdienā - ne tikai ēdiena pagatavošanai.

Ja ūdenim pievieno trīs ēdamkarotes cukura un divas ēdamkarotes etiķa, grieztie ziedi vāzē saglabāsies ilgāk. Cukurūdenī ziedu kāti ilgāk saglabā stingrumu, savukārt etiķis neļaus vairoties baktērijām.

Gadījies pārāk ass ēdiens, pēc kura nevar atdzerties ūdeni? Ūdens nav nepieciešams, mutes gļotādas kairinājumu mazinās viena tējkarote cukura. Tāpat cukurs palīdzēs, ja gadījies apdedzināt mēli ar pārāk karstu ēdienu vai dzērienu.

Izrādās, uzklātā lūpukrāsa turēsies ilgāk, ja uz lūpām uzkaisīsi nedaudz cukura. Saldie kristāli nedaudz jāpatur un tad tos vienkārši nolaiza ar mēli. Reizēm gadās, ka lūpukrāsa grūti klājas, šādās reizēs lieti noder cukura un olīveļļas maisījums, ko uzklāj uz lūpām un atstāj uz 30 sekundēm. Pēc tam, kad ātrā "maska" noskalota, var krāsot lūpas - viegli un bez problēmām!

Cukurs var kalpot arī kā traipu tīrītājs. Ja uz apģērba ir zāles traips, samitriniet to un apberiet ar cukuru. Rezultāts būs redzams jau pēc stundas.

Ja nepieciešams iztīrīt kafijas dzirnaviņas, atbrīvoties no aromāta un sīkajām maltās kafijas daļiņām, tajās samaļ cukuru.

Ikvienam zināms, cik grūti notīrīt no rokām mašīneļļu. Izrādās, to itin vienkārši var izdarīt ar cukura un jebkuras eļļas maisījumu - "saziepē" netīrās rokas un noskalo ūdenī. Viss!

www.delfi.lv