Paaugstināts asinsspiediens "spiež" uz smadzenēm 14 jūn.

Austrālijas zinātnieki nonāca pie secinājuma, ka paaugstināts asinsspiediens artērijās kas baro galvas smadzenes, noved pie prāta spēju samazināšanas.

Suinbērnas universitātes personāls (Melburnā)veica eksperimentu ar 500 brīvprātīgo piedalīšanos, vecumā no 20 līdz 82 gadiem. Neviens no viņiem nekad nesmēķēja un necieta no demences. Darba gaitā speciālisti centās noskaidrot cilvēku reakcijas ātrumu, atmiņu, ka arī kvalitāti un ātrumu ar kādu smadzenēs tiek apstrādāti vizuālie signāli.

Kā rezultātā izrādītājas, ka dalībnieki ar paaugstinātu spiedienu pleca artērijā sliktāk tika galā ar testu uz vizuālās informācijas apstrādi. Bet brīvprātīgie ar paaugstinātu centrālo aortālo sistolisko spiedienu miega artērijās, parādīja kompleksa pasliktināšanos uzdevumu veikšanā visos testos.

Agrāk nīderlandiešu apkārtējas dabas un sabiedrības veselības Nacionālā institūta zinātnieki paziņoja, ka musdienu pieaugušie cilvēki biežāk cieš no hipertensijas, kā rezultātā viņi noveco 15 gadus ātrāk nekā viņu vecāki un vecvecāki.

lasīt un komentēt