Ārstnieciskie produkti jeb kā pārtika var palīdz cīnīties ar slimībām 01 okt.

Vai tu zināji, ka produkti, ko ikdienā ēd, ir ne tikai enerģijas avots, bet tiem ir arī ārstnieciskas īpašības? Ir produkti, kas ne sliktāk par medikamentiem var tikt galā ar slimības izraisošiem mikrobiem. Tie ir ķiploki, āboli, olīveļļa, selerijas, sīpoli, bietes, tēja. 
 
Ļoti vērtīga ir dzērveņu tēja, īpaši urīnceļu infekciju vai saslimšanu profilaksei sievietēm. Ja svaigi spiesta apelsīnu sula tiek dzerta katru dienu, tā nodrošina ātru izveseļošanos pēc akūtām elpceļu slimībām. Līdzīga iedarbība ir arī citroniem, zemenēm, saldajiem pipariem.
Kā imūnsistēmas stimulatorus var minēt “dzīvos” jogurtus un ķiplokus.
 
Pret insultu un infarktu aizsargās burkāni. Ar diviem burkāniem dienā pietiek, lai divas reizes samazinātu insulta risku. Sievietes, kuras apēd piecus burkānus nedēļā, gandrīz par 70% retāk cieš no infarkta. Tāpat derīgas ir pupas, kas satur folskābi, kuras nepietiekamība noved pie asinsvadu bojājumiem.
 
“Slikto” holesterīnu asinīs samazina tēja, kas bagāta ar vērtīgajiem flavonoīdiem. To nepieciešamo dienas devu satur četras tasītes tējas. Tieši tāpat iedarbojas ķiploki. Cilvēki, kas tos regulāri lieto, slimo ar sirds-asinsvadu slimībām gandrīz par 20% retāk. Ar “slikto” holesterīnu “izrēķinās” arī lasis, kviešu klijas, soja, tumšā šokolāde un kakao. Ja tu katru dienu apēdīsi 20 gramus kakao pulvera un 15 gramus tumšās šokolādes, tad pēc 2-3 nedēļām iespējams panākt ideālu holesterīna līmeni asinīs. Lielisks līdzeklis sirds un asinsvadu saslimšanu profilaksei ir tumšo vīnogu sula, kas satur vielu ar nosaukumu “resveratrols”. Tas, starp citu, ir daudz dabīgajā vīnogu vīnā. 
 
Asinsspiedienu samazina tas pats ķiploks, brokoļi, greipfrūtu un apelsīnu sula. Tiem cilvēkiem, kas sešu nedēļu laikā izdzer divas glāzes svaigi spiestas apelsīnu sulas dienā, augšējie rādītāji asinsspiedienam vidēji krītas par desmit milimetriem, bet apakšējie - par trim milimetriem. Ar greipfrūtu sulu ir sarežģītāk. Lieta tāda, ka tā spēj pastiprināt daudzu hipotensijas preparātu iedarbību, tāpēc nepieciešams būt piesardzīgiem.
 
Dabīgie pretsāpju līdzekļi ir tēja, kafija, ingvers, piparmētras un krustnagliņu eļļa.
 
Iekaisumu noņemt spēj nogatavojušies ķirši: ducis ķiršu aizvieto aspirīna tableti. Līdzīgas īpašības ir arī kazenēm, upenēm un sarkanajiem kāpostiem.
 
Lielisks urīndzenošs līdzeklis ir gurķu sula, īpaši, ja to lieto kopā ar burkānu sulu.
 
Dabīgais līdzeklis vēdera izejas mīkstināšanai ir žāvētas melnās plūmes.
 
Plūmes un banāni derīgi gremošanai. Tie aizsargā kuņģa sieniņas no asas un sālītas pārtikas kaitīgās ietekmes. Starp banānu cienītājiem ļoti reti sastopami kuņģa čūlas slimnieki. Nomierinoši uz zarnu traktu iedarbojas kartupeļi.
 
Pārvaldīt garastāvokli palīdz šokolāde, kafija, bumbieri, citroni, lociņi, cidonijas, medus, ingvers. “Uzjautrinošo” produktu sastāvā iekļuvis arī pētersīlis.
 
Ja tu vēlies ātrāk aizmigt, palīdzēs medus, apelsīna miziņa vai silts piens. 
 
Avots: www.delfi.lv
 
lasīt un komentēt