5 soļi pretī ideālai ādai 29 okt.

Katra sieviete grib kļūt par skaistas un mirdzošas ādas īpašnieci. Bet kā var to panākt? Izrādās, tikai ar dārgiem kosmētiskiem līdzekļiem šeit vien netiksi galā. 
 
Rietumu dietologi kopīgi ar kosmetologiem sastādīja to faktoru sarakstu, kuri manāmi iespaido ādas stāvokli. Tātad, lai jūsu āda mirdzētu un būtu vesela, nepieciešams: 
 
1. Pareizs uzturs 
 
Pirmkārt vajag pievērst uzmanību produktiem kas ir zaļā krāsā, kā arī jūras produktiem.
- spināti, cukini, brokoļi, gurķi, avokado,
- zivis un jūras produkti.
Zaļas krāsas produktos ir antioksidanti, kas izvada kaitīgas vielas no organisma lielos daudzums, to skaitā arī no ādas. Bet jūras produktu sastāvā ir klāt liels taukskābju daudzums omega-3 un omega-6, kuri mitrina ādu. 
 
2. Mazāk kaloriju 
 
12 gadu ilgais pētījums ļāva zinātniekiem izdarīt secinājumu, ka patērējamo kaloriju dienu normas samazinājums palīdz palēnināt ādas novecošanu un atzinīgi teicas uz organisma kopējā stāvokļa veselības uzlabošanu. 
 
3. Pareiza kopšana 
 
Pareiza ādas kopšana ir ļoti svarīga: katru dienu attīrīt, mitrināt un barot to. Tas attiecas ne tikai uz sejas ādu, bet arī uz visu ķermeni. Tāpat ļoti svarīgi ir pareizi izvēlēties kosmētiskos produktus atkarībā no ādas tipa. 
 
4. Vesels miegs 
 
Nepieciešams obligāti izgulēties. Miega trūkums negatīvi ietekmē apmaiņas procesus, kas negatīvi ietekmē ādas izskatu. 
 
5. Saules stari 
 
Ādai ir ļoti derīgi ir saulstari. Tie sekmē D vitamīna izstrādi organismā. Bet vajag zināt mēru. Saules vannas var pieņemt stingri noteiktos laikos. Un pie tam nevajag aizmirst lietot aizsargājošo krēmu.
 
Avots: www.kleoo.lv
lasīt un komentēt