Piecas vissisplatītakās brokastu kļūdas 26 aug.

Bieži, kad mēs no rīta pabrokastojam, rezultātā jūtamies vairāk izsalkuši nekā ja vispār nebūtu ēduši. Šeit izsalkuma sajūta rodas drīzāk tāpēc, ka mēs pabrokastojam nepareizi.

Lūk, vissisplatītākās problēmas pēc mediķu viedokļa:

1. Olbaltumvielu nepietiekamība

Daudzi cilvēki brokasto apēdot no rīta brokastu pārslas ar pienu. Tā tiešam ir laba un pareiza izvēle, vai nē ? Ja, glāze piena satur tikai 8 gr olbaltumvielu, bet padomājiet par to, vai ir pareizi lietot pienu kopā ar graudu brokastīm ? Ne gluži. Olbaltumvielas pārstrādājas lēnāk, nekā ogļhidrāti un bez to pietiekama daudzuma jūs būsiet izsalkuši daudz ātrāk.

2. Pārāk maz šķiedrvielu

Liels cukura daudzums sausajos brokastos liks tam ātrāk pārstrādāties, ka rezultātā jūs paliksiet izsalcis ļoti ātri. Tur pretī, šķiedrvielas lielā daudzumā palīdzēs jums saglabāt sāta sajūtu ilgāk.

3. Tauku trūkums

Ēdiens bez taukvielām liks jums just izsalkumu jau stundas laikā. Paskatīsimies uz potenciāli veselīgām brokastīm kas sastāv no beztauku Grieķu jogurta bagātu ar šķiedrvielām, graudiem un ogām. Kur ir tauki?

4. Nepietiekoši bagātīgas brokastis

Daļa pārtikas ir bagāta ar šķiedrvielām, otra ar vitamīniem un minerālvielām, bet ar to nepietiek brokastīm. Daudzi droši vien atceras, ka vieglas brokastis, piemēram, ar ābolu, sagādā sāpes kuņģī. Ziniet, ja jūs patērēsiet apmēram no 300 līdz 400 kalorijām, tad jutīsities daudz labāk paēdis.

5. Pārāk vēlas brokastis

Rekomendē ēst stundas laikā pēc pamošanās, ja tas ir iespējams. Viss ir loģiski: jo vēlāk mēs brokastojam, jo vairāk gribam ēst un dodam lielāku slodzi savam kuņģim lai pieēstos Atceraties: viena no brokastu pamatmērķiem ir sagādāt mums enerģijas avotu pēc liela pārtraukuma.

Secinājums. Ja jūs gribēsiet lai jūsu brokastis padarītu jūs veselīgāku, dāvāja sāta sajūtu līdz pusdienām un nesagādātu sāpes, tai skaitā ari turpmākajā dzīvē, mēģināsim novest kļūdu skaitu līdz minimumam. Bet atceraties: jebkuras brokastis labākās nekā nekas.

lasīt un komentēt