10 paņēmieni, kā uzlabot rīta garastāvokli 26 sept.

 Grūti pamosties nepareizajā gultas pusē. Gluži kā ne savā ādā. Kā no ķēdes norāvies. Slikts garastāvoklis no rīta – kas vēl briesmīgāks varētu būt? Saņemieties, apbruņojoties ar vienu no paņēmieniem, kas palīdzēs atbrīvoties no nejaukā garastāvokļa rīta stundās. 
 
 Veselīgais altruisms
 
Dažkārt nav nemaz tik grūti iemīlēt sevi, kad esat atzinusies mīlestībā kādam citam. Izdariet ko patīkamu savam mīļotajam cilvēkam. Pasakiet viņam kādus siltus vārdus, kad runājat pa telefonu. Pagatavojiet kaut ko garšīgu brokastīs, pat tad, ja neviens no jums to negaida. Citu prieks, kas adresēts jums, tas ir lipīgi.
 
 Nepalikt bez saldumiem
 
Diez vai mēs varam saldumus nosaukt par smieklīgāko produktu pasaulē, bet cik daudz prieka tie mums var sniegt! Tik garšīgi, ka sāk izstrādāties endorfīni, tik saldi, ka enerģija uzreiz laužas ārā. Tikai lai pēc tam nekristu skumjās, iedomājoties par apēsto kaloriju daudzumu, izvēlieties kaut ko saldu, bet derīgu vienlaikus. Piemēram, cepumus ar sēkliņām.
 
Skriešus prom no bēdām
 
Kārtējais ķīmiskais eksperiments. Kā tikko jums tuvojas grūtsirdība, nezaudējot ne sekundi, bēdziet! Jūtiet, uzreiz kļūst jautrāk! Organisms noreaģēja uz fizisku aktivitāti, un asinīs parādījās endorfīni. Tikai nebēdziet tālu, jo, ja būs liela slodze šādu efektu nesasniegsiet.
 
 Papīrs visu pacietīs
 
Ja iemesli, kāpēc šorīt izkāpāt no gultas ne ar to kāju, padodas formulēšanai, var uzskatīt, ka lieta sliktā garastāvokļa likvidēšanai jau ir cepurē. Pierakstiet visu līdz pēdējām (izliets piens, beigusies mašīnas apdrošināšana, kaķis sabojājis apavus u.c.). Tad no papīra izveidojiet lidmašīnu un palaidiet gaisā. Tā problēmas tiks atrisinātas, bet satraukums, kas saistīts ar tām, izgaisīs.
 
 Uzzīmē man aitu
 
Lielākā daļa cilvēku šajā pasaulē nav vienaldzīgi pret bērnu izgudrojumiem un dzīvniekiem, ko parasti izmanto savtīgos nolūkos kalendāru un pastkartīšu ražotāji, gadsimtiem tiražējot gulošus kaķus un smieklīgus knēveļus. Tā ir garantija tūlītējam pozitīvisma sprādzienam – mīlīgās bildes liek mums smaidīt kaut vai pret paša griba. Turklāt šis paņēmiens ir ļoti kluss, mierīgs.
 
Tie jums nav jociņi
 
Zinātnieki no Hertfordšīras universitātes (Lielbritānija) veikuši pētījumus ar mērķi atrast pašu smieklīgāko joku pasaulē un apgalvo, ka visvētraināko reakciju krieviem raisa anekdotes par briežkopjiem. Smieklīgi? Bet tā ir taisnība! Laba joka spēku nevajag novērtēt par zemu. Atliek jums no rīta pasmieties, un atpakaļceļa vairs nav – garastāvoklis nodevīgi kāpj uz augšu.
 
 Kā bērnībā ar smejošajiem traukiem
 
Virtuves aksesuāru dizaineri zina, ka par vienu vienīgu smaidu drūmā rītā mēs esam dažkārt gatavi atdot ļoti daudz. Tāpēc viņi daļēji izdomā pilnībā funkcionālas lietas, uz kurām tikai paskatoties mums kļūst jautri un viegli, kā bērnībā. Jocīgas krūzītes, kuras daudzi no mums izmanto kā maģiski mīļāko lietiņu, kas pievelk labās domas, var papildināt ar šķīvīšiem ar purniņu, kuri pēc īpašnieka vēlmēm varētu tikt papildināti ar matiem vai ūsām. Pēc tam, mazgājot šķīvi ar birstīti, kas izveidota ar nolūku, lai mazgāšanas procesā tiktu izpūsti mīlīgi burbulīši, mūsu garastāvoklis uzlabojas nemanot. 
 
Avots: www.kleoo.lv
lasīt un komentēt