Produkti, kurus vajag izslēgt no diētas 09 mar.

Palūkosim, kādi produkti var sabojāt jebkuru diētu.
 
Hidrogenētie tauki. Bieži tiek izmantoti cepšanā, pie tiem pieskaita, piemēram, margarīnu. Šo produktu vajag izslēgt no uztura zemās kvalitātes ne tik daudz, kaloriju dēļ.
 
Olestra. Tauku aizstājējs, kurš tiek izmantots attaukotajos čipsos. Liktos, ar ko ir slikti tauki, kuri it kā nav tauki, t.i. tajos nav kaloriju. Tomēr, atklāts, ka olestra ir spējīga piesaistīt tauku šķīstošos A, E, D un K vitamīnus un izvest tos no organisma, kas jau nav labi. Bez tam, lielos daudzumos olestra var izsaukt gremošanu trakta traucējumus.
 
Nitrāti un nitrīti. Šīs vielas bieži tiek izmantotas desu un kūpinājumu izstrādājumos, lai saglabātu krāsu un derīguma termiņa paildzinājumu. Paši par sevi nitrāti nav kaitīgi, bet tie var pārvērsties nitrītos, kuri, savukārt, var izveidot nitrozamīnus, vielas, kas veicina vēžu audzēju rašanos, tādēļ izvairieties no produktiem, kas satur nitrītus un nitrātus. Tāpat mēģiniet lietot kopā ar produktiem, kas satur nitrātus un nitrītus, C vitamīnu, kurš neļauj rasties nitrozamīniem.
 
Alkohols. Viens šis nosaukums var radīt vairāk problēmu, nekā visas iepriekš minētās. Protams, var lietot alkoholu saprātīgās robežās, piemēram, laba sarkanvīna glāze pie lieliskām vakariņām. Ja jūs neievērojas iepriekš minētās lietas, tad alkohola lietošanu vajadzētu obligāti samazināt.
 
Jēlas austeres. Jēlas austeres var saturēt baktērijas, kuras izsauc nopietnas saslimšanas un pat letālus iznākumus. Tas, protams, ir ļoti barojošs un lietderīgs produkts, tādēļ pirms lietošanas ir labāk pakļaut to termiskajai apstrādei.
 
Dzīvnieku valsts izcelsmes piesātinātie tauki. Domāti taukaina vēršgaļa un cūkgaļa, kā arī taukaini piena produkti: cieti sieri, piens. Risinājums šeit ļoti vienkāršs - aizstājiet taukainus produktus ar attaukotiem.
 
Gāzētie un negāzētie dzērieni. Organisma diennakts šķidruma normas saņemšanai ir pats sliktākais variants, jo tādi dzērieni satur daudz cukura vai mākslīgu saldinātāju, mākslīgu krāsvielu un aromatizātoru, bieži arī kofeīnu.
 
Čipsi ar augstu tauku saturu. Pat, ja šie produkti ir gatavoti ar augu eļlu, to lietošanu vajag samazināt līdz minimumam.
 
Avots: www.kleoo.lv
lasīt un komentēt