Nodrošini uzturā nepieciešamo ūdens daudzumu (1) 18 apr.

 

Pietiekama ūdens daudzuma dzeršana - labākais veids kā nodrošināt labu šķidruma apmaiņu organismā. Tas ir ļoti svarīgi tavam skaistumam, veselībai un pat dzīvībai. Ir izpētīts, ka ūdens palīdz uzturēt nepieciešamo muskuļu tonusu, nodrošinot muskuļu saraušanos bez atūdeņošanās riska.
 
Tāpat tas palīdz novērst ādas vītumu, kas bieži novērojams svara zaudēšanas gadījumos, - samazināšanās procesā šūnas, kas nostiepj ādu, uztur ūdens, padarot to tīru, veselu un elastīgu.
Ūdens palīdz izvadīt no organisma lieko. Svara zaudēšanas laikā ķermenim nepieciešams atbrīvoties no daudz vairāk atkritumiem nekā parastos apstākļos - visiem sadedzinātajiem taukiem jābūt izvadītiem. Zināms arī, ka ūdens dabiskā veidā novērš apetīti un palīdz organismam vielmaiņas procesā iesaistīt noglabātos taukus.
 
Ja ķermenis ir saņēmis pietiekami daudz ūdens optimālai funkcionēšanai, tad šķidrumi ķermenī atrodas perfekti sabalansētā stāvoklī. Kad tas ir noticis, tu esi sasniegusi "izrāviena punktu" no ierastās kārtības, kad ūdens dzeršanai netika pievērsta pienācīga uzmanība.
 
Ja tu pārtrauc dzert pietiekamu daudzumu ūdens, ķermeņa šķidrumu stāvoklī atkal tiek izraisīta nelīdzsvarotība, un tu vari piedzīvot šķidruma aizturi, neizskaidrojamu svara kāpumu, slāpju zudumu. Lai uzlabotu situāciju, tev vajadzētu atgriezties un izraisīt vēl vienu "izraušanos".
 
Adekvāts ūdens daudzums palīdzēs ieviest kārtību organismā un nodrošinās tavu labsajūtu.
 
Cik daudz ūdens vajadzētu izdzert?
 
Vidēji dienas laikā vajadzētu izdzert astoņas glāzes (apmēram 2 litri), ūdens.
 
Tomēr pilnīgam cilvēkam ieteicams papildus pievienot glāzi ūdens uz katriem 10 kilogramiem liekā svara. Izdzertā ūdens daudzumu vajadzētu palielināt arī tad, ja tu aktīvi nodarbojies ar sportu vai arī, ja laiks ir karsts un sauss. Vislabāk izvēlēties aukstu ūdeni, jo tas ātrāk uzsūcas nekā silts. Un daži pētījumi liecina, ka auksta ūdens dzeršana tiešām palīdz organismam sadedzināt vairāk kaloriju.
 
20 padomi, kas palīdzēs izdzert nepieciešamās astoņas glāzes ūdens katru dienu
 
Dažkārt ieteicamo dienas normu - astoņas ūdens glāzes - cilvēks iztēlojas kā vislielāko pārbaudījumu. Lūk, divdesmit padomi, kas palīdzēs tev paveikt šo varoņdarbu! Daudzi skaistuma eksperti apgalvo, ka tas ir pats lētākais un ātrākais veids, lai izskatītos labāk. Lai tas tevi iedvesmo!
 
  1. Slēdz derības ar kolēģiem, kurš no jums dienas laikā izdzers visvairāk ūdens!
  2. Noliec lielu ūdens glāzi katrā vietā, kur tev plānots nonākt dienas laikā: pie gultas, priekštelpā, darba vietā un citur!
  3. Padari ūdens dzeršanas procesu ērtu - turi lielu plastmasas pudeli (aizvērtu) ar ūdeni uz tava galda vai pa rokai!
  4. Kad tu dzer sulu (ābolu, vīnogu vai apelsīnu) - piepildi glāzi līdz pusei, bet atlikušo pusi glāzes pielej ar ūdeni!
  5. Kad rodas vēlēšanās pieēsties “slikto” pārtiku, nekavējoties iztukšo glāzi ūdens! Tu izjutīsi sātu un izvairīsies no liekām kalorijām. Pēc neilga laika bada sajūta pazudīs.
  6. Izdzer vienu glāzi ūdens ik stundu darba dienas laikā. Darba diena beigsies un tava ūdens norma būs izdzerta!
  7. Aizvieto tēju vai kafiju ar tasīti karsta ūdens ar pilienu medus!
  8. Turi sev uz darba galda puslitra tilpuma trauku ar dzeramo ūdeni un pastāvīgi to papildini!
  9. Sasaldē nelielus gabaliņus notīrītu citronu, laimu un apelsīnu un izmanto tos ledus vietā - ļoti atsvaidzina, un tu saņemsi papildus vitamīnus!
  10. Pēc katra gājiena uz tualeti izdzer pa glāzei ūdens nākamajai organisma sakārtošanai!
  11. Neatļauj sev dzert gāzētus dzērienus, kamēr nebūsi izdzērusi no divām līdz trim glāzēm parasta ūdens! Tu atklāsi, ka vairāk negribi gāzēto dzērienu, ja nu vienīgi nedaudz.
  12. Norēķinieties par katru gramu apēsto tauku ar 60 g ūdens. Kad es apēdu 10 gramus tauku, es izdzeru vismaz puslitru ūdens.
  13. Dzer divas pilnas glāzes ūdens katrā ēdienreizē - vienu pirms un vienu pēc! Tāpat ieteicams dzert glāzi ūdens pirms katras uzkošanas, un tad daudz tu vairs neapēdīsi.
  14. Visur sev līdzi nēsā mazu pudelīti ar ūdeni, lai dzertu piespiedu dīkstāves periodos: rindā bankā, stāvvietā u.tml.
  15. Dzer kvalitatīvu ūdeni: tas ir vērtīgāks un garšīgāks!
  16. Izdzer divas glāzes ūdens uzreiz pēc pamošanās!
  17. Atnes divu litru pudeli ar ūdeni uz darbu un centies izdzert to pilnībā darba dienas laikā. Ja neiznāca - izdzer pa ceļam līdz mājām! To var pielīdzināt sacensībām.
  18. Vienmēr turi pa rokai puslitra pudeli ar ūdeni: kad skaties televīziju, gludini veļu, gatavo vakariņas u.tml.
  19. Izdzer divas glāzes ūdens ikdienas ādas kopšanas laikā! Izdzer glāzi, attīri ādu, mitrini u.c., izdzer vēl glāzi.
  20. Dzer ūdeni, mērot to ar lielu mērāmglāzi, tas ir labs veids, lai sekotu līdzi, cik tu izdzer!

 

Avots: www.delfi.lv

lasīt un komentēt