Kam piestāv ķirbju sēklas? 21 nov.

Ķirbju sēklas visbiežāk izmanto, gatavojot ķirbju krēmzupu ar ķirbj sēklu eļļu un avotu kresēm. Sēkliņas ļoti labi iederas arī svaigos salātos kopā ar tvaicētu vistas fileju un balzametiķa mērci. Sēkliņas var pievienot mīklai, cepot maizi vai cepumus. Sagrauzdētas un samaltas ķirbju sēklas lieliski papildina sviesta garšu. Īstiem gardēžiem un neparastāku ēdienu un produktu salikumu cienītājiem garšos, ja ķirbju sēkliņas pārkaisīs salātiem, kas gatavoti no ceptām bietēm, svaigā kazas siera, izturēta balzametiķa un sinepju lapām.
 
Avots: Dienas Ēdieni
 
lasīt un komentēt