Vingrošanas laika izvēle 13 dec.

Vai labāk vingrot no rītiem, pēcpusdienās vai vakaros? Kad vislabāk veikt stiepšanās vingrojumus? Vai labāki rezultāti vingrojumiem, kas domāti atsevišķu muskuļu grupu tonusam, būs tad, ja tos veiks tieši pēc aerobajiem vingrojumiem?
Vislabākais laiks vingrošanai ir tad, kad tas vislabāk iekļaujas tavā dienas režīmā, jo tu visticamāk turpināsi treniņus, kuri būs katru dienu vai katru nedēļu vienā un tai pašā laikā.
Daudziem patīk vingrot rīta agrumā, kad diena tikko sākusies, lai negaidīti notikumi, piemēram, bērna aizvešana pie ārsta vai ārkārtas sapulce, neizjauktu treniņu plānus. Pētījumi liecina, ka rīta vingrošana vislabāk der vairumam cilvēku. Iekļauj vingrošanu savā dienas plānā un turies pie tā. Sporta nodarbības ir jāpārvērš par labu ieradumu, gluži kā zobu tīrīšana.
 
Kas attiecas uz stiepšanās vingrojumiem, tos vislabāk veikt pēc galvenajiem vingrojumiem, kad muskuļi ir iesiluši un lokani. Tev vajadzētu veikt stiepšanās vingrojumus apmēram piecas līdz 10 minūtes pēc katras vingrojumu sesijas, pat tad, ja tā ir tikai pastaiga ar draudzeni. Tikai piecas minūtes, kas ievērojami ietekmēs tavu lokanību, nemaz nerunājot par muskuļu sāpju un traumu novēršanu. Turklāt tas arī sniedz labāku pašsajūtu!
 
Atsevišķu muskuļu grupu tonizējošo vingrojumu skaistums slēpjas tur, ka tos vari veikt jebkurā laikā. Dažus tu vari iekļaut tieši pēc aerobikas nodarbības uz piecām minūtēm pēcpusdienā, un tad vēl piecas minūtes vakarā. Tavi muskuļi taču nezina, kur tu atrodies – sporta zālē vai guļamistabā! Nav slikti, ja tonusa vingrojumus veiksi tieši pēc aerobikas nodarbības, kad tavs ķermenis jau ir iesildījies, taču būtībā tam nav nozīmes, kad tu iekļausi šos muskuļu nostiprinošos vingrojumus, kamēr vien tu tos veic vismaz trīs reizes nedēļā uz 10 līdz 15 minūtēm.
 
www.lifetimetv.com
 
Avots:  www.delfi.lv
lasīt un komentēt