Vingrojumi sēžas muskuļu stiprināšana 18 apr.

Tu esi atradusi ideālu kleitu, taču to valkāt tevi kavē tikai viena nelaime - ļumīgais dibens! Taču viss, kas tev būtu jādara, ir jāpavada 12 minūtes trīs dažādu vingrinājumu izpildei, kas palīdzēs sadedzināt taukus un uzlabot muskuļu tonusu.
 
Populārās fitnesa rokasgrāmatas "Izskaties lieliski bez apģērba" ("Look Great Naked") autors, treneris Breds Šenfelds (Brad Schoenfeld) zina, cik svarīgi daudzām sievietēm ir izskatīties labi arī apģērbā, tāpēc viņš piedāvā īpašu programmu.
 
Šenfelds apzinās, ka uzreiz neko nevar samazināt, taču tas nenozīmē, ka tavas pūles būs veltīgas. Muskulis ir metaboliski aktīvs veidojums. Tā kā sēžas muskulis ir lielākais visā ķermenī, tā darbināšana būtiski ietekmēs visas ķermeņa zonas. Tādējādi tava dibena muskuļi kļūs stingrāki un lieliskā kleita tev derēs labāk.
 
Šenfelda programmas iepriecinošākais fakts: viss, kas tev jādara, ir jāpavada 12 minūtes trīs dažādu vingrinājumu izpildei, kas palīdzēs sadedzināt taukus. Svarīgi ir sākumā nepārcensties. Vingrojumus vajadzētu atkārtot ne ātrāk kā pēc 48 stundām, kas nozīmē, ka tie jāveic, maksimums, trīs reizes nedēļā. Kad tu jūti, ka vingrojumu izpilde tev padodas viegli, palielini slodzi, pieliekot smagķermeni, lai pēdējos atkārtojumus tev būtu grūti veikt.
 
Izpildi visus trīs vingrojumus vienā piegājienā. Atkārto katru vingrojumu 15 reizes bez pauzēm. 30 sekundes atpūties un atkārto vēl divas reizes ar 30 sekunžu atpūtu starp vingrojumu blokiem.
 
1.Vingrojums gurniem
 
Noliec kreiso celi uz slīpa sola pamatnes. Saliec elkoņus un uzliec delnas uz krēsla tā, lai tās atbalstītu visu ķermeņa svaru. Lēnām sāc cilāt labo kāju tik augstu, cik tev šķiet ērti. Turi kāju taisnu, izpildot vingrojumu. Sasprindzini muskuļus un nolaid kāju, atgriežoties sākuma pozīcijā. Kad būsi veikusi pietiekami daudz atkārtojumu, dari to pašu ar kreiso kāju.
 
2. Kāju vingrināšana stāvot
 
Piesien smagķermeni labajai potītei. Pieturies stabilam priekšmetam jeb mēbelei un sāc lēnām cilāt labo kāju augšup, teju teju pieskaroties dibenam (vai arī tik augstu, cik jūties ērti). Savelc labo paceles cīpslu un maini virzienu, atgriežoties sākuma pozīcijā. Kad būsi veikusi izvēlēto atkārtojumu skaitu, atkārto to pašu ar kreiso kāju.
 
3. Kāju cilāšana stāvot
 
Piesien smagķermeni labajai potītei. Nostājies, saliekot abas kājas kopā, un atbalsties pret stabilu priekšmetu vai mēbeli. Cilā savu labo kāju uz sāniem un pēc iespējas augstāk, kamēr vien jūties ērti. Sasprindzini muskuļus un pēc tam lēnām atgriezies sākuma pozīcijā. Pēc izvēlētā skaita atkārtojumu veikšanas, piesien smagķermeni kreisajai kājai un atkārto procesu ar šo kāju.
 
www.ediets.com
Avots: www.delfi.lv
lasīt un komentēt