Vingrojumi plecu skaistumam 10 okt.

 

Domājot par trenētu, stipru ķermeni, parasti pēdējais, kas cilvēkiem ienāk prātā, ir pleci. Fitnesa trenere Džoisa Vendrela saka, ka parasti lielākā daļa sieviešu un vīriešu vēlas uztrenēt vēdera, pēcpuses un kāju muskulatūru, taču nepievērš pienācīgo uzmanību ķermeņa augšdaļas formai.
 
Taču Vedrela uzsver, ka tieši stipri un izteiksmīgi pleci piešķir ķermenim atlētiskumu, kura dēļ radi un draugi brīnās: "Kā tu esi panākusi tik lielisku formu?"
"Ja vien šie vingrinājumi nav iekļauti organizētā treniņu plānā, lielākā daļa cilvēku plecus netrenē. Lielākajai daļai cilvēku vispār nešķiet, ka pleci būtu svarīgi. Viņi domā par gurniem, pēcpusi, vēderu un... laiku pa laikam par tricepsiem. Par pleciem viņi nedomā, taču tieši pleci piešķir ķermenim skaistu formu. Pleci ir pirmais, ko pamana, ja tev mugurā ir bezpiedurkņu kleita," uzsver trenere.
 
"Ja tev būs labi veidoti pleci, izskatīsies, ka tu esi labā formā arī tad, ja tava ķermeņa apakšējā daļa būs tukla."
 
Daudzu gadu laikā Vedrela ir izstrādājusi pārbaudītu plecu vingrinājumu sistēmu.
 
Vedrela, kurai jau tuvojas 60 gadu vecums, arī pati trenējas pēc savas metodikas, un viņas lieliskā fiziskā forma tam ir apliecinājums. 59 gadus vecā fitnesa fanātiķe neizskatās ne dienu vecāka par 45 gadiem, un viņas jaunības neizsīkstošais avots ir fitness... fitness... un vēlreiz fitness.
 
Vai esi gatava sākt vingrojumus pleciem? Izmanto šos trīs vingrinājumus, un Vedrela sola, ka rezultāti būs manāmi jau pēc dažām nedēļām.
 
PIEZĪME: Izmantojot visvieglākos svarus, katru no vingrinājumiem izpildi 12 reižu bez atpūtas pauzēm. Kad esi pabeigusi šo vingrojumu sēriju, 15 sekundes atpūties, un paņem vidēja smaguma svarus. Bez atpūtas pauzēm atkārto vingrojumus 10 reižu. Pēc tam atkal atpūties 15 sekundes un atkārto visus trīs vingrojumus 8 reizes, izmantojot smagākos svarus.
 
Vingrojums priekšējiem plecu muskuļiem
 
Nostājies, pēdas turot plecu platumā. Katrā rokā paņem pa hantelei, plaukstas vēršot pret krūtīm, un izstiep rokas uz leju sev priekšā tā, lai hanteles pieskaras augšstilbu priekšējai daļai.
 
Saliecot plecu muskuļus, cel vienu roku uz augšu, līdz tā ir paralēli grīdai. Paceltajai rokai atgriežoties sākuma stāvoklī, cel uz augšu otru roku, līdz arī tā ir paralēli grīdai.
 
Turpini šo vingrinājumu, kamēr esi pabeigusi sēriju.
 
Vingrinājums plecu aizmugurējiem un sānu muskuļiem
 
Nosēdies uz plakana vingrojumu krēsla maliņas, katrā rokā turot pa hantelei, plaukstas vērstas viena pret otru. Noliecies uz priekšu, līdz ķermeņa augšdaļa ir paralēli grīdai (krūšu kurvim jābalstās pret augšstilbiem).
 
Nolaid rokas taisni uz leju tā, lai hanteles saskartos tev zem augšstilbiem. Saliecot plecu muskuļus un turot ķermeņa augšdaļu saliektu, izplet rokas gar sāniem, līdz tās ir paralēli grīdai (ceļi šajā pozīcijā būs nedaudz saliekti).
 
Atgriezies sākuma pozīcijā un atkārto šīs kustības, līdz esi izpildījusi vingrojuma sēriju.
 
Vingrojumi plecu aizmugurējiem un sānu muskuļiem
 
Nostājies, turot kājas kopā. Pacelies pirkstgalos uz vienas pēdas. Katrā rokā turot pa hantelei, novieto rokas aiz muguras, plaukstas vēršot prom no ķermeņa. Hanteļu galiem ir jāsaskaras.
 
Saliecies ceļos un izvirzi gurnus uz priekšu. Saliecot plecu muskuļus, izstiep rokas uz āru un augšu, līdz hanteles ir ausu augstumā.
 
Atgriezies sākuma pozīcijā un atkārto kustības, līdz esi izpildījusi vingrojuma sēriju.
 
Avots: www.delfi.lv
lasīt un komentēt