Vingrojumi kāju slaidumam 27 feb.

 

Tev būs skaistas, slaidas kājas, ja vien esi gatava veltīt mazliet laika no savas aizņemtās dienas un uzsākt vienkāršu vingrinājumu režīmu. Lai iegūtu absolūti dievišķas kājas, ir nepieciešams vairāk nekā vienkārši skriet vai ātri iet. Tev ir regulāri jāveic pietupieni, vēdera preses vingrinājumi un izklupieni.

Atkārtojot vienu vingrinājumu 10 reizes katru dienu, tev būs garantēti slaidi, labi veidoti ikri. Pat vienkārša lēkšana ar lecamauklu palīdz padarīt slaidāku vidukli, gurnus un ikrus. Tomēr tas ir jādara regulāri, un mēneša laikā tu pati redzēsi rezultātus.

Šeit ir daži viegli izpildāmi vingrojumi un vislabākais ir tas, ka tev nevajag iet uz vingrošanas zāli vai pirkt vingrošanas piederumus.

Dažas reizes pietupies:

Nostājies pie krēsla vai soliņa ar plati izplestām kājām. Saliec ceļus tā, it kā tu sēdētu uz krēsla, bet ķermeņa svaram ir jāgulst uz papēžiem. Kad tavas kājas atrodas paralēli ar krēsla sēdekli, lēnām piecelies sākotnējā pozīcijā.

Izplet kājas tā, lai pirkstgali būtu izvērsti uz āru. Stāvot taisni, lēnām saliec kājas ceļos, savu pirkstgalu virzienā, līdz tu tos vairs nevari redzēt. Lēnām atgriezies sākumpozīcijā.

Dažas reizes apsēdies, muguru atbalstot pret sienu:

Atbalstot muguru pret sienu, attālini savas pēdas no sienas. Saliec kājas ceļos tā, lai tavas kājas izveidotu 90 grādu leņķi. Paliec šajā pozīcijā pēc iespējas ilgāk.

Izklupieni:

Turi rokas gar sāniem, sper lielu soli uz priekšu ar savu labo kāju un to pacel, lai tavs augšstilbs atrastos paralēli grīdai. Ar to pašu kāju dodies atpakaļ, atgriežoties izejas stāvoklī. Atkārto to pašu ar kreiso kāju. Nometies ceļos uz matrača, atbalstoties uz elkoņiem. Pacel vienu kāju uz augšu, sasprindzinot sēžas muskuļus, paceļot kāju taisni un kustības laikā nekustinot gurnus. Saliec kāju celī un atgriezies sākumpozīcijā. Būtu lieliski, ja tu varētu atkārtot šo kustību 20 reizes ar katru kāju.

Kāju izstaipīšana stāvus:

Nostājies apmēram 30 centimetrus no sienas. Atbalsties ar plaukstām pret sienu un noliecies uz priekšu. Labo kāju pārvieto uz aizmuguri, turot to taisnu un spied papēdi pie zemes. Sajūti nelielu sasprindzinājumu labajā ikrā. Turi kāju šādā stāvoklī 15 sekundes un tad atkārto to pašu ar otru kāju.

Papildus šiem vingrinājumiem regulāra tavu kāju un pēdu masāža ar barojošu ķermeņa losjonu vai krēmu sākot no kāju pirkstiem uz augšu 15 minūtes katru dienu arī atpūtinās tavas kājas. Šie daži kāju vingrojumi, ja tu tos veiksi regulāri, palīdzēs tev tikt pie brīnišķīgām kājām. Nu tad uz priekšu! Sāc jau šodien!

Avots: www.delfi.lv

 

lasīt un komentēt