Trīs soļi līdz plakanākam vēderam 08 dec.

Nav ko auklēties ar savu apaļīgo punci! Ir nepieciešami tikai trīs vienkārši soļi, lai tiktu pie seksīga vēdera. Grāmatas "Izskatieties lieliski kaila" autors Breds Šēnfelds atklāj noslēpumus un gaisina četrus mītus par vēdera muskuļu trenēšanu.
Nav viegli uziet īsto ceļu, ja ir vēlēšanās stiprināt vēdera muskuļus, un iegūt stingru un veselīgu figūru. Patiesībā, ja neesi pietiekami uzmanīga, rezultātu trūkums būtu mazākais par ko uztraukties. Var arī gūt savainojumu, kas pieliks punktu taviem treniņiem. Šeit Breda Šēnfelda sniegtie eksperta padomi ļaus rast īsto pieeju, lai tiktu pie fantastiskas vēdera preses.
Par nevienu citu muskuļu grupu nav izplatīts tik daudz mītu, kā par vēdera presi, eDiets.com skaidro Šēnfelds, norādot, ka lielākā daļa cilvēku vēdera muskuļus trenē nepareizi, vai arī dara to pārāk bieži.
 
Ir četri galveni mīti, kas rada nepareizu priekšstatu par to, kā trenēt vēdera muskuļus:
 
Mīts N1: Vēdera preses treniņi padarīs tavu vēderu plakanu.
Nav iespējams vienu ķermeņa laukumu atbrīvot no taukiem. Kad trenējies, tauki pazūd no visām ķermeņa daļām. Vēdera preses treniņos patērējas ļoti maz kaloriju. Ja vēlies dedzināt kalorijas, tam ir citi daudz piemērotāki vingrinājumi. Preses treniņi attīstīs zemādas muskuļus, taču, ja tos segs tauku slānis, tos neredzēsi ne pati, ne arī kāds cits.
 
Mīts N2: Augšējie un apakšējie vēdera preses muskuļi ir nošķirti vieni no otriem.
Vēdera prese ir viena gara muskuļu rinda. Tie nav atdalīti. Jebkurā vingrinājumā ir iesaistīti gan augšējie, gan apakšējie vēdera preses muskuļi. Veicot specifiskus vingrinājumus ir iespējams likt uzsvaru uz augšējiem vai apakšējiem muskuļiem. Lai vairāk trenētu vēdera preses augšējo daļu, veic saraušanās - izstiepšanās vingrinājumus, kuros krūtis tuvojas iegurnim. Lai vairāk attīstītu vēdera apakšējos muskuļus, nepieciešami vingrinājumi, kuros iegurnis tuvojas krūškurvim.
 
Mīts N3: Labu rezultātu sasniegšanai jātrenējas katru dienu.
Šādam pieņēmumam nav pamata. Tev katru dienu nav jātrenē bicepsi, un vēdera muskulatūrā ir gandrīz tāda pati "ātro" un "lēno" muskuļu šķiedru attiecība. Ja trenēsies katru dienu, rezultāti aizkavēsies. Muskuļi attīstās miera stāvoklī. Ja tu trenējies katru dienu, tu plēs savus muskuļus. Optimālu rezultātu sasniegšanai vislabākais ir ļaut muskuļiem atpūsties 48 stundas līdz nākamajam treniņam.
 
Mīts N4: Saraušanās vingrinājumos rokas ir jātur aiz galvas.
Kad tu turi rokas aiz galvas un saraujies, refleksīvi tiek vilkti kakla muskuļi. Tas rada lielākas briesmas iedzīvoties kakla muskuļu sastiepumā, it īpaši vingrinājuma beigās, kad jau jūties pagurusi un mēģini izdarīt vēl pāris pēdējās kustības. Labākais būtu turēt rokas aiz krūškurvja vai pielikt dūres ausīm.
 
Vēdera muskuļu treniņam nav nepieciešams papildu laiks. Pietiks ar tām nodarbībām, ko atvēli sev, lai būtu formā, un veselīgu diētu.
 
Nav iespējams gūt atbilstošus rezultātus, ja nav īstā treniņu grafika, norāda Šēnfelds. Treniņu plāna trūkums kavē labu rezultātu parādīšanos, jo tādā gadījumā var pārcensties. Ja ir izvēlēts pareizais nodarbību ritms, vēdera muskuļi attīstās ļoti strauji. Šēnfelds uzsver, ka pirms tikt pie superseksīga vēdera vispirms ir jātiek galā ar muskuļus sedzošo tauku slāni. Lai to panāktu, jāievēro divas galvenās lietas - labs uzturs un regulāras fiziskas aktivitātes. Bez pareiza uztura darba rezultāti nebūs redzami.
 
Kā papildus aktivitāti tauku dedzināšanā Šēnfelds iesaka aerobiku. Tauku nodegšanu paātrinās veselīga diēta kopā ar sirdi stiprinošiem vingrinājumiem.
 
Šajā rakstā Šēnfelds piedāvā vēdera preses vingrinājumus no grāmatas "Izskatieties lieliski kaili". Viņš iesaka veikt trīs vingrinājumus kā vienu lielu kompleksu. Vingrinājumu, kur jāaizsniedzas līdz kāju pirkstgaliem, atkārto 15-20 reižu. Bez atpūtas izdari 15-20 reizes atmugurisku atliekšanos un liekšanos 15-20 reizes. Atpūties 30 sekundes un tad atkārto kompleksu vēl divas reizes.
 
Pieskāriens kāju pirkstgaliem
 
Nogulies uz grīdas. Rokas un kājas pacel perpendikulāri ķermenim. Viegli pieliec ķermeņa augšdaļu, tiecoties ar plaukstām aizsniegties līdz kāju pirkstiem. Savelc vēdera muskuļus un tad maini virzienu, atgriežoties sākuma stāvoklī.
 
Ķermeņa apakšdaļas cilāšana
 
Nogulies uz muguras. Turot rokas sāņus, pacel dibenu cik augstu vien iespējams, muguras augšdaļu turot piespiestu pie grīdas. Savelc muskuļus un atlaid tos, atgriežoties sākuma stāvoklī.
 
Krusteniskā liekšanās
 
Nogulies uz grīdas uz muguras, saliecot ceļgalus 90 grādu leņķī. Apakšstilbiem jābūt perpendikulāri pret zemi un rokas sakrusto uz krūtīm. Lēni cel augšup plecus, tuvinot tos krūtīm. Vienlaicīgi pagriez ķermeni pa labi. Sajūti muskuļu saraušanos vēdera presē un tad maini virzienu, atgriežoties sākuma pozīcijā. Pēc vēlamā vingrinājumu skaita veikšanas atkārto to pašu, taču griežot ķermeni pa kreisi.
 
Avots: www.delfi.lv
lasīt un komentēt