Sportot ziemā ir forši! 31 janv.

 

Arī aukstajā gadalaikā tu vari uzturēt sevi lieliskā formā, veicot fiziskas aktivitātes ārā. Sportošana svaigā gaisā ziemas laikā var būt brīnišķīga, ja vien ievēro dažus vienkāršus drošības pasākumus.

Iesildies un atvēsinies pakāpeniski. Aukstie laika apstākļi liek muskuļiem sarauties, tāpēc tev nepieciešams atvēlēt pietiekami daudz laika, lai kārtīgi izstaipītos un iesildītu muskuļus pirms sportošanas. Atvēsināšanās ar stiepšanās vingrinājumiem ļaus saglabāt muskuļu lokanību un vingrumu. Lai sasniegtu labākus rezultātus, kāju un roku stiepšanās vingrinājumus katru atsevišķi jāizpilda 30 sekundes.

Valkā piemērotus apavus (kurpes vai zābakus), lai pasargātu pēdas no samirkšanas un apsaldēšanas. Ieteicams izvēlēties apavus, kuros izmantoti Gore-Tex un tamlīdzīgi materiāli.

Savā uzturā iekļauj ēdienus un dzērienus, kuri palīdzēs sagatavot ķermeni aukstā laika aktivitātēm: piemēram, pilngraudu maizi, riekstus un sporta dzērienus.

Izvēloties pareizu apģērbu, ziemā tu vari turpināt fiziskās aktivitātes, kuras tu parasti veic vasarā, piemēram, skriešanu vai pastaigas.

Ziemas sporta veidi, piemēram, distanču slēpošana, slidošana ir lieliskas aerobiskās aktivitātes, kas palīdz uzturēt rokas un kājas labā fiziskā formā.

Arī sniega šķūrēšana ar lāpstu var būt lielisks vingrošanas veids. Sāc lēnām, lai veicinātu izturību un ievēro pareizu darba tehniku – pēdām un pleciem jābūt vērstiem lāpstas virzienā, lai izvairītos no muguras, kakla un plecu traumām.

Ja tev šķiet, ka fiziskas aktivitātes ārā tomēr ir pārāk apgrūtinošas ziemas periodā, iesaisties kādā fitnesa klubā vai vingrošanas zālē, vai vismaz regulāri dodies pastaigā pa tuvāko lielveikalu, lai izlocītu kājas.

Izveido savu vingrošanas režīmu, kas tev palīdzēs saglabāt motivāciju sportot un palikt enerģiskai un fiziski aktīvai ziemas mēnešos. Izvirzi pati savus fitnesa mērķus, lai tev rastos gandarījums par paveikto, kā arī prieks par savām ziemas sporta aktivitātēm.

Uzsākot gluži jaunu sportošanas programmu vai arī, ja tev ir kādas veselības problēmas, vienmēr vispirms konsultējies ar savu ģimenes ārstu.

Avots: www.delfi.lv

lasīt un komentēt