Pamatnorādījumi pēcpuses formu uzlabošanai 25 janv.

 

Internetā, televīzijā un žurnālos pieejamā informācija par to, kā zaudēt svaru un uzlabot pēcpuses formu reizēm var būt diezgan pretrunīga un mulsinoša. Ja tu netiec skaidrībā par to, kā cīnīties ar celulītu, augšstilbu un gurnu aptaukošanos un iegūt vēlamo pēcpuses formu, atbildes uz visiem šiem jautājumiem tu atradīsi šajā rakstā.

Vai ir iespējams likvidēt celulītu ap pēcpusi? Un kas tas celulīts tāds IR?

Celulīts ir tauki. Celulīts ir termins, ko zinātnieki lieto, lai apzīmētu šo ļumīgo veidojumu ar apelsīna mizas efektu, kas bieži vien redzams uz augšstilbiem, pēcpuses un gurniem. No celulīta visbiežāk cieš tieši sievietes, jo viņām taukaudu struktūra ir citāda nekā vīriešiem. Sievietei pieņemoties svarā, tauku šūnas palielinās, bet saistaudi audi paliek nemainīgi, tādējādi veidojot šīs apelsīna miziņai līdzīgās bedrītes uz ādas, kuras mēs visas tā ienīstam.

Kā no tā tikt vaļā? Tā kā celulīts ir tauki, tad NAV MAĢISKA BRĪNUMLĪDZEKĻA, kas tev palīdzētu atbrīvoties no celulīta viegli un ātri. Lai mazinātu celulīta bedrītes ādā, ir jāsamazina tauku šūnu APJOMS. Bet to vislabāk var izdarīt ar diētas un fizisku aktivitāšu palīdzību.

Brīdinājums: vidukļa apsēji, pretcelulīta krēmi, elektriskie muskuļu stimulatori, homeopātiskie līdzekļi un citi ātrus rezultātus sološi paņēmieni, kas tiek reklamēti televīzijā un žurnālos, NEPALĪDZ! Visu šo līdzekļu iedarbība ir ļoti īslaicīga, un tev ar to jārēķinās.

Kādi fiziskie vingrinājumi jāveic, lai padarītu slaidāku pēcpusi un augšstilbus?

Atceries, ka nav īpašu vingrinājumu, lai likvidētu taukus tieši pēcpuses, gurnu un augšstilbu apvidū. Kā jau tika norādīts, ar diētas un fiziskas aktivitātes palīdzību ir jāsamazina kopējais ķermeņa tauku apjoms. Lai padarītu slaidākus gurnus un pēcpusi, tu VARI iekļaut savā treniņu režīmā vingrinājumus kājām. Treniņu procesā nostiprinoties un augot muskuļiem, sadeg vairāk tauku, jo muskuļi patērē vairāk kaloriju nekā tauki.

Kā palielināt pēcpuses muskuļu masu?

Lai palielinātu muskuļu masu (vienalga, uz pēcpuses vai kur citur), ir jādara divas lietas - jāapēd vairāk kaloriju, nekā tiek sadedzināts, un jāveic spēka vingrinājumi ar svariem. Atceries:

Tu nevari izvēlēties, kurā ķermeņa vietā pieaudzēt svaru. Ja sāksi ēst vairāk un cilāt svarus, nav nekādu garantiju, ka tādējādi palielināsies tieši pēcpuse.

Tavas pēcpuses formu galvenokārt nosaka ģenētiskā iedzimtība. Aplūko savus vecākus un citus radiniekus, un tu droši vien pamanīsi, ka esi mantojusi dažus viņu gēnus.

Veicot ķermeņa apakšdaļas vingrinājumus (protams, līdztekus ķermeņa augšdaļas un aerobajiem vingrinājumiem), un apēdot vairāk kaloriju, nekā sadedzini, tava muskuļu masa pieaugs, taču to, cik lielā mērā mainīsies tava pēcpuses forma, galu galā tomēr noteiks tava ģenētiskā uzbūve.

Nav tādu brīnumvingrinājumu, ar kuru palīdzību tu varētu radikāli mainīt savu pēcpuses izskatu. Tas gan nenozīmē, ka nav vērts cilāt svarus - šie vingrinājumi nostiprinās tavus muskuļus, lai kāda būtu to forma, un paātrinās organisma vielmaiņu. Ļoti noderīgi vingrinājumi ir pietupieni un izklupieni, tāpēc regulāri iekļauj tos savā treniņu plānā.

Pēc tam, kad es sāku vingrot ar trenažieriem, mana pēcpuse, šķiet, ir kļuvusi lielāka? Kāpēc?

Daudzas sievietes no svaru cilāšanas izvairās, jo baidās kļūt apjomīgākas. Taču jāatceras, ka tikai ļoti nedaudzām sievietēm (un arī vīriešiem) ir iespējams uzaudzēt patiešām lielu muskuļu masu, jo viņu organismā tam vienkārši nepietiek testosterona. Ja tev šķiet, ka no svaru cilāšanas tu sāc kļūt apjomīga, iespējams, ka tas ir tāpēc, ka, pat pieaugot muskuļu masai, tu nezaudē pietiekami daudz tauku, vai arī vainīga ir tava ģenētiskā iedzimtība. Ja tev šķiet, ka tava pēcpuse piebriest straujāk nekā būtu vēlams, neatsakies no vingrinājumiem ar svariem! Vienkārši parūpējies par to, lai tu sadedzinātu vairāk kaloriju, nekā apēd.

Vai pakāpienu trenažieri un riteņbraukšana padara pēcpusi lielāku?

Daudzi cilvēki joprojām domā, ka pakāpienu trenažieri un riteņbraukšana palielinās viņu pēcpusi. Taču, tāpat kā daudzi citi mīti, tā vienkārši nav taisnība. Pēcpuses muskuļi sastāv no dažāda tipa šķiedrām - tā dēvētajām lēnajām un ātrajām muskuļu šķiedrām.

Ātrās muskuļu šķiedras (iedomājies kultūristus) ir domātas svaru cilāšanai un sprintam, un, veicot spēka vingrinājumus, šo muskuļu šķiedru masa jūtami pieaug. Savukārt lēnās muskuļu šķiedras (iedomājies maratona skrējējus) ir domātas izturībai un īpaši lielākas nekļūst. Ņem vērā to, ka, veicot aerobos vingrojumus, tu trenē lēnās muskuļu šķiedras, tātad no šāda tipa vingrinājumiem muskuļu apjoms NEPIEAUG.

 

exercise.about.com

Avots: www.delfi.lv

lasīt un komentēt