Lieli noslēpumi par mazu vēderiņu 17 jūn.

Ak, šīs mūžīgās tievēšanas problēmas! Cik daudz klapatu tās mums sagādā...

Un lūk, kad jūs, ierobežojot sevi pašos iecienītākajos ēdienos visbeidzot panākat vēlamo rezultātu, jūsu vēderiņš izskatās vienkārši nevainojami. Un šeit iestājas pats nepatīkamākais moments - tā apzināšanās, ka ierobežot sevi nāksies nevis pāris mēnešus, bet kā minimums pāris gadus. Un vēl vairāk ainu aptumšo jūsu draudzene, kura ka ēd kā krokodils, bet ne drusciņas neuzbarojas. Bet viņas vēderiņš izskatās tā, it kā viņa cauru diennakti trenētu vēderpresi.

Jā, šī situācija ir diezgan izplatīta. Diemžēl, neviena sieviete nevar kardināli izmainīt figūru, kuru mantojusi no vecākiem, bet tapēc jau nav obligāti jābūt ar noļukušu vēderu.

Problēmas cēloņi parasti ir divi:
Noļukušais vēders rodas tauku pārmērības dēļ. Šai situācijā jums diez vai palīdzēs tādi knifi, kā masāža vai elektriska stimulācija. Vienīgā izeja - regulārs treniņš un veselīgāks uzturs.

Tas var būt saistīts ar mazattīstītiem,netrenētiem muskuļiem. Šai situācijā jums nepieciešams ikdienā izpildīt noteiktu fizisku vingrinājumu grupu, par kuriem es izstāstīšu mazliet vēlāk.

Bet, tāpat kā pirmajā, tā arī otrajā gadījumā sākumam vajag zināt, no kā sastāv vēderpreses muskuļi, un kādu iedarbību uz tiem izrāda fiziski vingrinājumi.

Vēderpreses muskuļu uzbūve:

Vēdera sieniņas ir veidotas no četriem plāniem, plakaniem muskuļiem. Vēdera priekšsienu veido taisns muskulis, bet vēdera sānsienas veido ārēji un iekšēji slīpi muskuļi. Taisnais vēdera muskulis atrodas vertikāli, platu lenšu veidā abos sānos. Ārēji un iekšēji slīpie vēdera muskuļi šķiras kā vēdeklis pār vēderpreses pārējo daļu.

Kā redzams, nekā īpaši sarežģīta tajā nav un, ja uztur muskuļus labā stāvoklī, vēders būs plakans un slaids.

Lūk daži, īpaši efektīvi fiziski vingrinājumi vēdera muskuļu formas uzturēšanai:

Nostājieties, kājas plecu platumā, nedaudz saliecot ceļus un izstiepjot sev priekšā rokas. Turot rokas plecu līmenī, asi pagriezieties pa labi, gurnus un kājas nekustinot. Atgriezieties sākotnējā stāvoklī un atkārtojiet kustību uz kreiso pusi. Taisiet vingrinājumu vairākas reizes, fiksējot ķermeņa stāvokli galējā punktā. Tālāk sarežģīsim - atkārtosiet šo kustību saliecot labo celi pagriežoties pa labi un kreiso pie pagriežoties pa kreisi. Pie tam cenšaties pagriezties pēc iespējas vairāk.

Nākamo vingrinājumu var izpildīt jebkur un tas ir pietiekami efektīvs. Ieelpojot ieraut un brīdi sasprindzinātus paturēt vēdera muskuļus, izelpojot atslābināt. Šo vingrinājumu ieteicams izpildīt regulāri 10 reizes pēc kārtas 4 reizes dienā.

Viduklis

Nekādi vingrinājumi neizmainīs to, ja jūsu figūra nav daiļa no dabas. Bet nav vērts izmist, šajā gadījumā jūsu trumpis - tā ir laba stāja. Iztaisnosiet plecus, taisni turiet galvu un ievelciet vēderu. Izslejoties jūs skaidrāk iezīmēsiet siluetā vidukļa līniju un iztaisnojoties neļausiet sakrokoties vēdera ādai,vizuāli samazinot vidukļa apmērus par apmēram 5 centimetriem. Tas tāpat samazinās risku deformēt diafragmu, no kā cieš daudzi.

Pastāv mīts,ka daudz uzņemot šķidrumu vēdera apjoms palielinās,bet tā ir taisnība tikai tad ,ja jums pareizi nefunkcionē nieres. Ja ar veselību viss kārtībā,liekais šķidrums tiks izvadīts laikus.
Liekais svars ir atkarīgs no tauku nevis šķidruma pārmēra.Vēlviens izņēmums ir šķidruma aizkavēšanās organismā pirmsmenestruāciju periodā. Tas var izsaukt pieņemšanos svarā līdz 6,5 kg, kurš pēc tam pats zudīs, līdzko iesāksies menstruācija. Šajā gadījumā sievietēm, kas cieš no šķidruma aizkavēšanās pirmsmenestruāciju periodā, ieteicams ierobežot tā lietošanu nedēļu pirms menstruācijas.

Avots: www.kleoo.lv

lasīt un komentēt