Četri iemesli sēžas trenēšanai (1) 24 maijs

Ķermeņa lielākie muskuļi ir sēžas muskuļi un tieši no tiem ir atkarīgs, cik daudz mēs spējam sevi katru dienu izkustināt. Taču diemžēl šie muskuļi nav pietiekami trenēti, jo pētījumi rāda, ka daudziem sēžas muskuļi pietiekami nestrādā vai ir pat atslābuši.

Stāvot, sēžot, guļot un staigājot mēs neizmantojam lielo gurnu muskuli, kurš ir sēžas lielākais muskulis. Tā aktivēšanai ir jāstaigā aktīvi ar lielākiem soļiem. Diemžēl daudzi no mums sēž, stāv un iet ar maziem soļiem un tāpēc viņu dibens izskatās tā, it kā tas nekad netiktu lietots. Tas ir ļengans un plakans.

Otrs iemesls, lai spertu lielākus soļus, ir muguras sāpes: tā kā tipināšanas laikā lielo sēžas muskuļu vietā ir jāsāk strādāt kāju un muguras muskuļiem, tad nav brīnums, ja mugura kādu dienu „atsakās strādāt“.

Trenētas sēžas priekšrocības ir:

  • Labāka stāja: sēžas muskuļi notur ķermeni pareizā pozīcijā. Un tas notiek gan kustoties, sēžot un arī stāvot.
  • Labāk mugurai.Ja tev ir bieži jāpaceļ lietas, pareizai celšanai ir nepieciešama kāju un sēžas muskuļu palīdzība. Bet ja muskuļi nav formā, muguras muskuļiem iznāk pārāk liela slodze. Tad nav jābrīnās par muguras sāpēm.
  • Aizsargā mugurkaulu:ķermenis tā lietošanas laikā tiek vairāk vai mazāk satricināts – tu skrien, staigā, lec. Un katrs satricinājums iziet cauri ķermenim pa locītavām. Šos triecienus mīkstina trenēti kāju un sēžas muskuļi, kas uztver triecienu un tādā veidā aizsargā ķermeni.
  • Vairāk enerģijas: daudzas ikdienas kustības liek strādāt kāju un sēžas muskuļiem. Jo izturīgāki tie ir, jo mazāk nogurst un tas pats attiecas arī uz tevi.

Avots: iform.nu 

lasīt un komentēt