Kā pareizi kaltēt sēnes un kā tās lietot 06 aug.

Kaltē parasti lielās baravikas, arī bekas. Šādi sagatavotas sēnes  izmanto sēņu zupām un mērcēm

1.Baravikas iztīra" nokasa kātiņu, izņem "švammīti".
2.Tad atdala  kātiņu un sagriež to smalkās šķēlītēs, ne biezākās 5 mm. Tāpat sagriež arī cepurīti.
3.Sagatavotās šķēlītes  kaltē siltā, sausā, vēlams aptumšotā vietā.
4.To var darīt 3 dažādos veidos:
– var savērt uz diega un piekārt virs plīts vai citur,
– izklāt tās vienā kārtā uz balta, tīra papīra un ļaut lēnām sažūt,
– izmantot ātro žāvēšanu cepeškrāsnī uz 50-60 grādiem.
5.Izkaltušās šķēlītes uzglabā tādas 'sačervelējušās' burciņā vai samaļ kafijas dzirnaviņās un uzglabā pulverī. Pulveri ir ērti pievienot siltajām mērcēm. Tad tās iegūs patīkami maigu sēņu garšu. Veselos kaltēto sēņu gabaliņus vāra sēņu zupās.

Avots: www.delfi.lv

lasīt un komentēt