Paaugstināta olbaltumvielu daudzuma diēta izraisa vēzi

Pētījumi liecina, ka cilvēkiem, kuri ietur olbaltumvielām bagātu diētu, ir tikpat augsts risks saslimt ar vēzi, kā cilvēkiem, kuri ik dienas izsmēķē 20 cigarešu, vēstī telegraph.co.uk.

lasiet vairāk

Dzērveņu labās īpašības veselībai

Dzērvenes ir ne tikai garšīgas un vitamīniem bagātas, bet arī labs antibakteriālais līdzeklis. Pat indiāņi tās esot izmantojuši brūču dziedēšanai un urīnpūšļa ārstēšanai. Viņi tās vārīja kopā ar kļavu sīrupu.

lasiet vairāk

Diēta sirds un asinsvadu veselībai

Sirds mūsu organismā darbojas kā sūknis, kam jāpaveic smags darbs, lai nodrošinātu asinsapgādi visam ķermenim. Lielākā daļa sirds un asinsvadu slimnieku ir cilvēki ar lieko svaru, kas rada papildus slodzi sirdij un asinsvadiem, ilgtermiņā izraisot arī nespēku, galvas reiboni, vēnu varikozi, sirds ritma traucējumus un citas veselības problēmas.

lasiet vairāk

Fenhelis – garšaugs labai omai un ilgam mūžam!

Lielveikalu plauktos starp lielo dārzeņu un garšaugu daudzveidību var atrast arī neparastu augu – fenheli, kas ārēji atgādina sīpola un diļļu krustojumu, bet pēc smaržas – anīsu.

lasiet vairāk

10 ēdieni un dzērieni, kas liek tev izskatīties vecākai

Tu rūpējies par sevi ārēji un lieto dažādus kopšanas līdzekļus, lai saglabātu savu ādu jauneklīgu un tvirtu. Tomēr liela nozīme laba āda stāvokļa saglabāšanā ir dzērieniem un ēdieniem, kurus patērējam ikdienā, skaidro "Woman`s Day". Turpinājumā 10 ēdieni un dzērieni, no kuriem labāk izvairīties, ja nevēlies, lai tava āda izskatās vecāka, nekā tā ir patiesībā.

lasiet vairāk

Ķirbis - vērtīgs produkts veselībai un labai pašsajūtai

Ķirbis ir viena no rudens ražas veselīgākajām dārza veltēm. Tam ir pozitīva ietekme uz veselību, tāpēc ķirbi mēdz dēvēt par «rudens dārza karali». Tas ir vērtīgs produkts, ko rudens sezonā iespējams izmantot dažādos pagatavošanas veidos veselības un pašsajūtas uzlabošanai.

lasiet vairāk

Pieci ieteikumi, enerģijas vairošanai ikdienā

Dienas kļūst īsākas, rudenīgie laika apstākļi, tumšie rīti un drēgnums, liek mums justies sagurušām, miegainām un sanīkušām. Lūk daži ieteikumi, kā būt enerģiskai un dzīvespriecīgai ik dienu…

lasiet vairāk

Cukurs - ne tikai garšviela

Kristāliskais, saldais un parasti baltais cukurs ir ne tikai viena no biežāk izmantotajām garšvielām, bet arī sava veida brīnumlīdzeklis, kas palīdz dažādās ikdienas situācijās. Lai cik neticami neizklausītos, ar to var tīrīt traipus, tas palīdz ilgāk saglabāt svaigus grieztos ziedus, kā arī noder skaistumkopšanā.

lasiet vairāk

Arī vitamīni var radīt būtiskas veselības problēmas

Lietojot vitamīnus, iespējama to mijiedarbība ar citiem produktiem - ar citām zālēm vai uztura bagātinātājiem, ar pārtiku un dzērieniem -, kas dažos gadījumos var radīt būtiskas veselības problēmas, atgādina Zāļu valsts aģentūra (ZVA) un mudina arī pirms vitamīnu lietošanas vienmēr konsultēties ar ģimenes ārstu vai farmaceitu.

lasiet vairāk

Piecas vissisplatītakās brokastu kļūdas

Bieži, kad mēs no rīta pabrokastojam, rezultātā jūtamies vairāk izsalkuši nekā ja vispār nebūtu ēduši. Šeit izsalkuma sajūta rodas drīzāk tāpēc, ka mēs pabrokastojam nepareizi.

lasiet vairāk