10 super ēdieni tievētājām

Laiks kļuvis netipiski silts februārim un līdz ar to sākam vilkt plānākas drēbes, un bieži nevienai vien nākas konstatēt, ka tās kļuvušas nedaudz pa šauru.

lasiet vairāk

Nedēļas dienas ietekmē svara zaudēšanu un tā palielināšanos

Lielbritānijas zinātnieki piedāvā jaunu un vēl nedzirdētu tievēšanas metodi, kas aicina īpašu uzmanību vērst uz nedēļas nogalēs apēstajiem produktiem, vēstī "Daily Mail".

lasiet vairāk

Neveselīgie produkti: dietologu viedoklis

Ikviens no mums zina, ka ir nepieciešams izvairīties no neveselīgiem produktiem mūsu racionā. Bet katram ir savs viedoklis par to, kādi produkti ir kaitīgi, un kādi - nav. Taču, dietologiem ir savs viedoklis.

lasiet vairāk

Gribas našķēties, bet diēta neļauj? 5 veselīgas alternatīvas

Valda uzskats, ka našķošanās starp ēdienreizēm veicina liekā svara veidošanos, tomēr uztura speciālisti atgādina, ka pārtikas uzņemšana tikai ēdienreizēs veicina pārēšanos. Lai no tā izvairītos un rastu zelta vidusceļu, starp maltītēm ieteicams izvēlēties veselīgas uzkodas, ko apkopojis arī portāls "Mnn".

lasiet vairāk

Veģetārs uzturs: cik veselīgs tas ir?

Savulaik veiktajos pētījumos tika apšaubīts, ka veģetārs uzturs var nodrošināt organismu ar pietiekamu uzturvērtību un olbaltumvielu daudzumu. Taču lielākā daļa šo bažu pēdējo gadu laikā ir kliedētas - zinātnieki ir sākuši pētīt veģetāra uztura ietekmi uz slimību ārstēšanu un tā profilaktisko nozīmi.

lasiet vairāk

Kā pareizi tik galā ar bada sajūtu

Jebkurš, kas uzsāk lieko kilogramu apkarošanas ceļu zina, cik grūti ir tikt galā ar badu. Kā kontrolēt bada sajūtu dienas laikā stāsta Krievijas ārste-dietoloģe Marina Kopitko.

lasiet vairāk

"Sešas ziedlapiņas" palīdzēs notievēt bez bada sajūtas

Diēta „Sešas ziedlapiņas” – viena no populārākajām starp tām, kuras parādījās pēdējos gados. Nav arī nekāds brīnums: ēšanas sistēma ar romantisku nosaukumu
„Sešas ziedlapiņas” ir vienkārša, dod ātrus rezultātus un ir pietiekoši komfortabla no psiholoģiskā viedokļa.

lasiet vairāk

Cik daudz dārzeņu un augļu jālieto uzturā?

 

Pieauguša cilvēka diennakts deva ir 2 – 4 porcijas augļu un 3 – 4 porci- jas dārzeņu. Kopējam porciju skaitam vajadzētu būt 5 – 8. Vislabāk, ja uzturā ir dažādi augļi un dārzeņi.

lasiet vairāk

Uzturs un celulīts

Atrisināt celulīta problēmu var, normalizējot savu uzturu, līdz ar to, sakārtojot pareizu vielmaiņu. Kas tad pareizi ir jālieto uzturā, lai izvairītos no celulīta.

lasiet vairāk