Daudzveidīgā pasta 12 okt.

Itālijā sastopams vairāk nekā 350 kaltēto pastas veidu un formu. Cik daudz tu esi pagaršojusi?
 
Mazas pastas caurulītes
 
Farfalle
Pastas tauriņi.
Capellini
Eņģeļu mati, smalki pagatavotas pastas diedziņi, kas savīti ligzdiņās.
Conchiglie
Pastas gliemežvāki.
Rotelle
 
Pasta, kas izskatās kā ratu ritenis
 
Tortellini
Itāliešu pelmeņi, apaļas formas sarullēta pasta, kas pildīta ar gaļu, sieru vai spinātiem.
Ravioli
Tortelini radinieki, arī tiek pildīti ar sieru, gaļu, spinātiem, no tortelini atšķiras ar spilvena formu.
Spaghetti
 
Dažāda diametra, nogriežņu pasta, kas jāēd ar karotes un dakšiņas palīdzību
 
Lasagne
Tievas, plakanas pastas plāksnītes. Lazanļas malas var būt taisnas un plakanas vai viļņotas. Parasti tiek gatavota ar pildījumu.
Fusilli
 
Spirālveida pasta
 
Tagliatelle
Plakana pasta, sagriezta strēmelēs.
 
Avots: žurnāls Unas gardums 2010/rudens
 
lasīt un komentēt