10 ēdieni un dzērieni, kas liek tev izskatīties vecākai 07 janv.

Tu rūpējies par sevi ārēji un lieto dažādus kopšanas līdzekļus, lai saglabātu savu ādu jauneklīgu un tvirtu. Tomēr liela nozīme laba āda stāvokļa saglabāšanā ir dzērieniem un ēdieniem, kurus patērējam ikdienā, skaidro "Woman`s Day". Turpinājumā 10 ēdieni un dzērieni, no kuriem labāk izvairīties, ja nevēlies, lai tava āda izskatās vecāka, nekā tā ir patiesībā.

1. Sāls

Šī lieta tavas jau esošās krunciņas padarīs vēl dziļākas. Sāls palielinās asinsspiedienu, kas, savukārt, ādu padarīs vāju. Tas var izraisīt jaunu krunciņu veidošanos, jo īpaši vietās, kur āda ir ļoti plāna, piemēram, acu apvidū. Lai uzlabotu ēdiena garšu un smaržu, un nenodarītu kaitējumu savai ādai, lieto dažādus garšaugus.

2. Cukurs

Pārāk liela cukura lietošana var ietekmēt insulīnu, kas, savukārt, ietekmē tavus asinsvadus un paātrina ādas novecošanās procesu.

"Pārstājot lietot cukuru, tu pamanīsi pārmaiņas vienā nedēļā," saka dermatoloģe Dorisa J. Deija no Ņujorkas. Pārmaiņas būs šādas - tīrāka āda un veselīgāks sejas tonis. "Ja vēlies kaut ko saldu, ēd augļus," iesaka Deija. Dabisko cukuru, kas atrodams augļos, ķermenis pārstrādā lēnāk, tādējādi izvairoties no ādas novecošanās.

3. Kafija

Tase kafijas satur dubultu devu ar ādas novecošanās elementiem. Tā ne tikai padara tavus zobus dzeltenīgus, bet arī dehidrē tavu ķermeni, padarot tavu ādu sausu un liekot tai izskatīties manāmi vecākai. Ja ķermenis nav pietiekami apgādāts ar ūdeni, krunciņas acu apvidū var kļūt izteiktākas un pamanāmākas.

Laba alternatīva kafijai ir zaļā tēja, kas ir bagāta ar antioksidantiem un satur mazāku kofeīna daudzumu.

4. Alkohols

Alkohola lietošana vakaros liks tavām acīm no rīta izskatīties pietūkušām, tādējādi padarot tavu izskatu krietni vecāku. Alkohols dehidrē ķermeni un ādu, tādēļ pēc tā lietošanas atceries izdzert glāzi ūdens, kas saglabās nepieciešamo šķidruma daudzumu organismā.

5. Sarkanā gaļa

Pētījumi rāda, ka, lietojot sarkano gaļu vairāk nekā reizi nedēļā, tu savai ādai liec veidot jaunas krunciņas. Saskaņā ar pētījumiem, augstais karnitīna līmenis savienojumā ar dzīvnieka gaļā esošo proteīnu, nocietina asinsvadu sieniņas, tādējādi liekot ādai priekšlaicīgi novecot.

6. Ogļhidrāti

Tādi ēdieni kā baltmaize un makaroni ir ar augstu glikēmisko līmeni. Tas samazina kolagēna daudzumu, kas uztur ādu tvirtu un elastīgu. Ja tu uzturā tomēr lieto makaronus un baltmaizi, tad izvēlies tādus produktus, kas satur veselus graudus. Šādu veidu produktus organisms pārstrādās lēnāk, nekā uzņemot parastos ogļhidrātus, tādējādi āda netiks negatīvi ietekmēta.

7. Asi ēdieni

Pipari dažu cilvēku ādai var likt izskatīties vecākai. Asi ēdieni paplašina asinsvadus tiem, kuriem ir nosliece uz Rosakea sindromu (tā iespaidā sejas ādas kapilāri ādu padara sarkanu, nespodru un vecāku) un tām sievietēm, kurām tuvojas menopauze.

8. Hotdogi

Sulfīti, kas atrodas hotdogu gaļā, var padarīt tavu ādu vecāku. Uzturā izvēlies gaļu, kas nesatur sulfītus un gatavo sviestmaizes, izmantojot pākšaugus. Tā tu iegūsi nepieciešamo proteīna devu, izvairoties no kaitīgajiem ādas novecošanas elementiem.

9. Burbuļūdeņi

Dzirkstošie dzērieni nodara ļaunumu gan taviem zobiem, gan ādai. Šajos dzērienos ir ļoti augsts skābuma līmenis, tādējādi vairāk noārdās zobu emalja. Savukārt augstais nātrija līmenis novecina ādu. Dzirkstošo dzērienu vietā labāk izvēlies sulas.

10. Transtaukskābes

Šie tauki, kas atrodami fast food ēdienos un margarīnā, liek tavai ādai izskatīties vecākai, jo tie nosprosto artērijas. Āda zaudē elastību, jo ūdens netiek tai klāt. Nav nepieciešamības pilnībā izvairīties nošīm taukskābēm, jo, piemēram, dabiskās taukskābes, kā olīveļļa un kokosriekstu eļļa, ir bagātas ar E vitamīnu.

DELFI sievietēm

lasīt un komentēt